Creatieve vakantie en zeilen

,

Creatieve vakantie op de Wadden.

Met zeilschip Mars de eilanden ontdekken.

Samen met anderen zeilen en schilderen aan zee, waarbij op meerdere eilanden wordt overnacht. Haven van vertrek en aankomst is Harlingen. Twee unieke schilder-vakantie-weken te midden van de vergezichten van het wad, de duinen, de eilanden en de havens.

Tijdens  deze creatieve vakantie op de Waddenzee vaart u naar o.a. waddeneilanden Terschelling, Vlieland en evt. Texel of Ameland. Een afwisselende en avontuurlijke schilderweek waar het zeilen voor actie en steeds weer nieuwe impressies van het dynamische waddenlandschap zorgt.
De Waddenzee is een wereld van natuur. We beleven dit unieke gebied, door er op uit te trekken en genieten van de dynamiek van eb en vloed, en de steeds wisselende luchten. We gaan een keer droogvallen om het getijde-landschap van dichtbij mee te maken! 's Avonds is het heerlijk nagenieten van een vakantiedag vol belevenissen.

Programma avontuurlijke zeilweek Wadden

Deze zeilreis staat in dienst van het schilderen en daar proberen we maximaal  van te genieten. Op sommige eilanden blijft de Mars een dag stilliggen zodat we ongestoord in de duinen of aan het strand kunnen schilderen. Er is dan natuurlijk ook tijd voor ontspanning en andere activiteiten als fietsen en naar het strand gaan. Of het schip valt droog op een zandbank en is er de mogelijkheid om te wadlopen. Dramatische luchten, weerspiegelende zeilschepen in de haven, de duinen, schilderachtige stadjes, of het schip zelf; genoeg onderwerpen om al schilderend vast te leggen.

Technieken: aquarel, acryl, pastel en tekentechnieken .
Samen met andere schilders doet U inspiratie op onder de deskundige leiding van Riny Bus en Jan Velthuis  (beiden lid van de ´noordelijke aquarellisten´).

Voor ons programma  SCHILDERCURSUSSEN in het vakantiehuis aan het water bij Giethoorn  >>LEES VERDER

schilderen op de eilanden Vlieland & Terscheling

Reisinfo

Op zoek naar reisinformatieKlik op de tapbladen voor de prijzen van een weekend zeilen. 

Waddentocht zeilen en schilderen  

Voor de actuele data en prijzen >>ZIE PROGRAMMA

Vertrek- en aankomsthaven: Harlingen
Vaargebied: Waddenzee en eilanden
Doelgroep: schilders, fotografen en natuur- en zeilliefhebbers
Accommodatie: verblijf  in 2- en 4-persoons hutten,

Deze reis is ook geschikt voor een niet schilderende vriend of partner!

Voorjaarsreis IJsselmeer:

april / mei "Hollands licht"

PRAKTISCHE INFORMATIE

Boordkas
Tijdens de reis zorgt de kok voor alle maaltijden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Hiervoor betaalt u naast de vermelde reissom een ‘boordkas’ contant aan boord.Aan boord zijn dranken aanwezig die u aan het einde van de reis met de schipper afrekent. U kunt zelf geen dranken mee aan boord nemen.

Maaltijden,  dieët en corvee
Alle maaltijden evenals  koffie en thee worden verzorgd door een kok. Eet u vegetarisch of volgt u een speciaal dieët, dan wordt hiermee rekening gehouden.  Wilt u dit dan bij uw reservering kenbaar maken! Wij vragen aan de gasten, een handje mee te helpen met klusjes als tafeldekken, afruimen en afwassen

Inclusief
Verblijf aan boord
Schipper, maat en kok
Handdoeken en beddengoed.
Havengelden en toeristenbelasting
Brandstofkosten
Lunch, ontbijt en diner

Exclusief
Activiteiten aan land / excursies
Reis- en annuleringsverzekering
Drankjes aan de bar aan boord.

Ligplaats Harlingen en route naar het schip:
Op de website vind u bij route, de exacte locatie waar het schip in Harlingen ligt. Het schip ligt  afgemeerd in de Nieuwe Willemshaven,  bij station Harlingen-Haven richting zee, achter de grote loods. Het treinstation is vlakbij, op 500 meter loopafstand.  Het schip is herkenbaar aan de witte romp, witte opbouw  en heeft 2 roodbruine masten.

Parkeren
U kunt met de auto of bus bij het schip komen. Na het uitladen is er de mogelijkheid om uw auto op een afgesloten terrein betaald te parkeren. De autostalling is verplaatst naar het terrein Westerzeedijk 7 – 8862 PK, gelegen tussen de Aldi en de Gemeentereinigingsdienst. Bereikbaar op telefoonnummer: 06-23372947
Kosten € 6,- per dag. Voor de locatie: zie website, <a href="http://www.bds-harlingen.nl/vvv.htm" target="_blank"> Autostalling.</a> .

Parkeren (afstand 1 km) : Stalling Vlieter, tel 0517415430 / 06-25551600

Betalings- en annuleringsvoorwaarden:
Bij eventuele ziekte of verhindering uwerzijds,  blijft de reissom of een gedeelte van de reissom verschuldigd. Annuleringsvoorwaarden:  tot 2 maand voor datum 50%,  2 tot1 maand 75%,  1 maand tot 1 dag voor aanvang 90%. Voor dit risico kunt u een annuleringsverzekering afsluiten.  Mochten wij om reden van verhindering of ziekte onzerzijds of bij onvoldoende deelname overgaan tot aflasten, dan zal het reeds betaalde bedrag aan u teruggestort worden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze reis.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO-Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden via de volgende pagina: Zeilschip Mars /Garantieregeling 

Creatieve vakantie

Samen met anderen zeilen en schilderen, een creatieve en avontuurlijke Wadden vakantie

Schildervakanties

Voor avontuurlijke en ontspannen schildervakanties in Nederland, organiseert Watervast meer dan 25 jaar schildercursussen en schildervakanties op verschillende locaties rond het water.

Informatie over het zeilschip Mars, het vaargebied en de vertrekhaven Harlingen.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Vaargebied

Vertrekhaven Harlingen, de poort naar de Waddenzee en voor een zeiltocht naar het IJsselmeer of de Friese binnenwateren.

TOP