"Heerlijk uitwaaien op de Wadden en de eilanden."

Zeilvakantie Waddenzee of IJsselmeer

Geniet tijdens een zeilvakantie in Friesland van een zeiltocht op het IJsselmeer en Wadden en ervaart de weidsheid van het water in Nederland. Bezoek de eilanden Terschelling of Vlieland... Hijs samen de zeilen met de deskundige bemanning voor een oversteek naar de pittoreske IJsselmeerhavens.

Zeilvakantie Friesland: Midweek,week of langere zeiltocht.

Een zeilvakantie in Nederland, op een historisch zeilschip is geschikt voor volwassenen en kinderen, voor grote families met kinderen of vriendengroepen .U bent samen met uw kinderen en de rest van de bemanning verantwoordelijk voor ‘het reilen en zeilen’ op het schip. U kunt ervoor kiezen om zelf actief deel te nemen aan de actie aan dek of om juist wil genieten van de rust van het zeilen.

We varen op het IJsselmeer naar de historische stadje van Holland en Friesland. Op de Waddenzee naar de eilanden Texel, Terschelling, Vlieland of Ameland.

 

Het IJsselmeer en de historische IJsselmeersteden.

De Havens en stadjes rond het IJsselmeer hebben een rijke historie. In Noord Holland zijn Enkhuizen, Hoorn, Muiden, Amsterdam en Medemblik groot geworden in 17e eeuw, de tijd van de Hanze en VOC. Zij ademen allen nog de sfeer van weleer met hun rijk versierde koopmanswoningen, pakhuizen en kastelen.. U waant zich terug in de tijd.
Aan de andere kant van het IJsselmeer liggen de havens van Friesland. Workum, Stavoren, Lemmer, Hindelopen en Makkum zijn typisch Friese steden. In Friesland waren de IJsselmeerstadjes handelshavens met Holland. Ook de visserijtraditie leeft nog in deze steden.

Weekend verblijven op  de eilanden Vlieland & Terscheling

 

Reisinfo

Op zoek naar reisinformatieKlik op de tapbladen voor de prijzen van een weekend zeilen. 

ZELF KOKEN OF GEEFT U HET LIEVER UIT HANDEN?

Prijs huur schip met schipper op basis van zelfverzorging:
Midweek van ma 1000 - vr 1500 v.a. € 155,- p.p. met 34 personen.
Week van vr 2000 - vr 1500: v.a. € 220,- p.p. met 34 personen.

Uw gasten kunnen aan boord zelf hun maal bereiden, een goed uitgeruste keuken staat ter beschikking. U kunt zich ook laten verwennen door onze bevlogen scheepskok. Voor een smakelijk buffet met een keur van vis-en vleessoorten draait hij zijn hand niet om. Vraag naar de uitgebreide catering mogelijkheden.

Informatie prijs huur schip en catering voor een weekarrangement kunt u aanvragen via het offerteformulier.

PROGRAMMA WEEKJE ZEILEN OP HET IJSSELMEER EN DE WADDENZEE

Vrijdagavond 20.00 uur: Inschepen. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. U kunt de avond aan boord met elkaar doorbrengen in de sfeervolle salon of aan wal gaan om Harlingen te bezoeken.

Zaterdag vanaf 9.00 uur begint uw zeilvakantie in Friesland. U krijgt een korte zeilinstructie en het schip verlaat de haven voor zeiltocht van een midweek, week of langer door Friesland. Afhankelijk van de wind en het getij bepalen we de bestemming. Waddeneilanden als Vlieland en Terschelling bieden natuur, strand en duinen voor een wandeling of fietstocht. Bij mooi weer is het een bijzondere ervaring om met het schip droog te vallen op een zandbank.
Er zijn vele mogelijkheden tijdens een weektocht. Een heerlijke en actieve zeilvakantie voor iedereen die het IJsselmeer en de Waddenzee per schip wil verkennen: een echte zeilzwerftocht onder de professionele leiding van de ervaren en enthousiaste bemanning.Samen met de schipper bepaalt u de koers van uw zeiltocht door Friesland, afhankelijk van het weer en uw wensen.

 

Deze reis omvat:

  • Huur schip, exclusief voor eigen groep
  • Gebruik goed uitgeruste keuken voor 34 personen
  • Overnachten in 13 hutten met 34 bedden
  • Actief zeilen met deskundige bemanning (zeiluitleg - min. 8 pers. actief zeilen)
  • Overleg schipper voor uw wensen over vaarprogramma en -bestemming
  • Indien mogelijk vrijdag vertrek om zaterdag optimaal de dag op een Waddeneiland door te brengen.
  • Vaartocht door een bijzonder natuurgebied, het werelderfgoed Waddenzee!

exclusief:

  • Maaltijden - gezellig samen koken in de volledig uitgeruste kombuis / Bij catering vaart onze kok mee en neemt de organisatie van de inkoop en het koken u uit handen.
  • Gebruik biertap en fusten bier
  • Activiteiten op het eiland zoals GPS-tocht, strandzeilen, snelle rubberboot.

VAARROUTE IJSSELMEER

Met de haven van Harlingen als vertrekpunt, varen we via de sluis van Kornwerderzand naar het IJsselmeer. De historische IJsselmeerhavens als Enkhuizen, Medemblik of de Friesche havens als Makkum of Stavoren vormen een uitstekende bestemming voor een langere zeiltocht of zeilvakantie. Tijdens een vakantie-zeilweek, is er voldoende ruimte voor andere activiteiten aan land te ondernemen: een fietstocht op een eiland, een bezoek aan een museum of op Texel of Terschelling naar de disco. Er wordt ook samen eten gekookt: Het leven aan boord gaat vanzelf!
Wind en getijden spelen een belangrijke rol. Samen met de bemanning het schip varen: samen de zeilen hijsen, kaart lezen, navigeren en varen met het kompas. Of droogvallen op het wad om te gaan zwemmen of wadlopen.
Vanuit Harlingen is een combinatie van een IJsselmeertocht met het bezoek aan een waddeneiland als Terschelling op de laatste dag, een afwisselend programma.
En ´s avonds genieten iedereen weer na van de ervaringen van de dag

Informatie over het zeilschip Mars, het vaargebied en de vertrekhaven Harlingen.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Vaargebied

Vertrekhaven Harlingen, de poort naar de Waddenzee en voor een zeiltocht naar het IJsselmeer of de Friese binnenwateren.

ZEILSCHIP MARS      NIEUWE WILLEMSKADE   8862RZ   HARLINGEN NL

TOP