ZEILBOOT HUREN VANUIT HARLINGEN

Vaargebied de Waddenzee en het IJsselmeer

Harlingen als vertrekhaven "Bruine vloot".

Zeilboot huren harlingen . Harlingen is de grootste thuishaven van de historische zeilschepen. Voor een tocht over de Waddenzee naar een van de Waddeneilanden, is Harlingen de uitvalsbasis om een zeilboot te huren. Ook voor een zeiltocht naar het IJsselmeer en de Friese meren, kunt u hier terecht om een schip van de Bruine vloot te huren.

Voor de Mars is van april tot november de historische stad Harlingen de vertrekhaven.
De stad biedt ligplaats aan veel traditionele zeilschepen van de bruine vloot. De schilderachtige IJsselmeerhavens, maar vooral het Wad en de Waddeneilanden zijn een uitstekende bestemming. In overleg met de schipper wordt de route bepaald. Deze is afhankelijk van het weer en het getij. Bij meerdaagse tochten kan elke dag naar een andere haven gevaren worden. Zo kunt u een prachtige Waddentocht maken of een zeilreis over het IJsselmeer en de Friese binnenwateren.

Waddenzee:

Harlingen ... het is de poort naar de Waddenzee: het grootste en meest bijzondere natuurgebied van Europa. De natuur heeft hier vrij spel: ruimte, weidsheid, weerspiegelende zandbanken, zeehonden en veel vogels. Ee n zeilboot huren in Harlingen voor de bestemming Waddeneilanden! Bij gunstig weer kan het schip droogvallen.

Hier ben je los van het land, laat alles achter je en geniet van het eilandgevoel. Van het eeuwenoude ritme van eb en vloed. En van de duinen en het goudgele strand zover het oog reikt. Het Nederlandse Waddengebied is vijf bijzondere eilanden rijk, met hun volstrekt eigen karakter. Iedere dag een ander eiland!

IJsselmeer:

Via de sluis van Kornwerderzand, kunnen vrijwel alle havens rond het IJsselmeer aangedaan worden. Dus een overnachting in Enkhuizen, Medemblik, Stavoren, Workum of Amsterdam kan deel uitmaken van uw zeilavontuur in Noord Holland.
Vanaf het binnenwater is Friesland zeer de moeite waard met een bezoekje aan steden als Leeuwarden, Sneek, Franeker of Dokkum.

Groningen:

Thuishaven van de Mars in de winter is Groningen. Het Lauwersmeer, het Reitdiep, maar ook de Eems, behoren tot haar vaargebied. Van oktober tot april ligt de Mars in het centrum van Groningen als hotelschip.

Huurprijs weekend zeilen

Huur schip met schipper bij volledige bezetting (34 personen).
Vertrekhaven Harlingen of in overlegweekend vr 20.00 - zo 17.00: >> zie Prijzen en Data

  • prijs inclusief havengeld, toeristenbelasting, 2 motoruren p/d en bemanning.
    Exclusief schoonmaakkosten: €150,-

Mogelijkheden catering

Weekendarrangement  met catering.(vr 20.00 - zo 16.00)

  • Prijs en offerte op aanvraag!

Catering: 2x uitgebreid ontbijt, 2x lunch en 1x driegangen-diner. Verder koffie, thee en bij de borrel div. borrelhapjes.

Weekend of kort weekend zeilen

De weekendtocht begint zaterdag vanaf ca. 9.00 uur, inschepen vrijdagavond rond 20.00 uur.
Voor een kort weekend vertrekken we op vrijdagmiddag tot zaterdag 1800 uur.

De vaartijd bedraagt min. 4 à 5 uur waarbij we onderweg een omweg maken, langs bijvoorbeeld de zeehonden bank, waar meestal een kolonie zeehonden luieren.  Op zaterdag aan het eind van de middag kan men dan het eiland bezoeken. Een fietstocht door de duinen of naar het strand. In overleg en afhankelijk van het weer gooien we de trossen op vrijdagavond al los.|

Vrijdagavond 20.00 uur: Inschepen. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. U kunt een gezellig avondje aan boord met elkaar doorbrengen in de sfeervolle salon of aan wal gaan om Harlingen te bezoeken.
Zaterdag: Afhankelijk van de wind en het getij bepalen we de bestemming. Waddeneilanden als Vlieland en Terschelling bieden natuur, strand en duinen voor een wandeling of fietstocht. Bij mooi weer is het een bijzondere ervaring om met het schip droog te vallen op een zandbank. Na het diner kunt u het eiland verder ontdekken; de zon onder zien gaan en een gezellige café op het eiland bezoeken.
Zondag: Na het ontbijt hijsen we de zeilen. Lunch aan dek. Misschien ziet U onderweg nog wat luierende zeehonden. Aankomst in de haven van Harlingen rond 16.00 uur.

Meezeilreizen 2024

Begin ReisEinde Reis Info zeilreisPrijs MaaltijdenBeschikbaar
za 27 april 11.30 vr 03 mei 14.00 >> Zeiltocht IJsselmeer/ Zuiderzee stadjes
€675,- maaltijden €195,- ja
vr 17 mei 20.30ma 20 mei 16.00 >> Zeilweekend Pinksteren€425,-incl. maaltijden volpensionJa
vr 7 juni 11.00 zo 9 juni 16.00 >> Oerol op Mars - zeilweekend 3 dgn
€325,- ontbijt & lunch tijdens het zeilen op aanvraag
vr 14 juni 15.00 zo 16 juni 16.00>> Oerol op Mars - zeilweekend 3 dgn
€325,- ontbijt & maaltijden tijdens het zeilenja
vr 2 aug 20.30 zo 4 aug 16.00 >>Weekendje meezeilen€295,-incl. maaltijden volpensionja
do 29 aug 15.00 zo 1 sept 16.00Into The Great Wide Open Vlieland€295,- incl. ontbijt ja

This is a sample text. You can click on it to edit it inline or open the element options to access additional options for this element.

Via het offerteaanvraagformulier kunt u zich ook direct aanmelden

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? Voor beschikbaarheid en prijzen kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Informatie over het zeilschip Mars, het vaargebied en de vertrekhaven Harlingen.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Vaargebied

Vertrekhaven Harlingen, de poort naar de Waddenzee en voor een zeiltocht naar het IJsselmeer of de Friese binnenwateren.

TOP