"Heerlijk uitwaaien op de Wadden en de eilanden."

EEN SCHOOLREIS OF EEN WERKWEEK MET JONGEREN

ZEILEN IN FRIESLAND!

Een excursie, werkweek of het jaarlijks uitstapje met de klas in een midweek? Iedereen kijkt er naar uit!
Op het water in Nederland is veel te ontdekken: de Hollandse en Friese kust van het IJsselmeer met de vele pittoreske stadjes en havens, of de Waddenzee met de eilanden Texel, Terschelling of Vlieland.

Zeilen is samen werken en samen genieten. Het zeilen is een leerzame ervaring die voor spanning en verbroedering zorgt….iedere dag onderweg naar een nieuwe bestemming.
Aan boord van de Mars is uw schoolreis, schoolkamp, werkweek of studiereis een succes. Het bevorderd de ‘teamgeest’ van de klas. Met uw leerlingen en collega’s er samen op uit aan boord voor een meerdaagse zeiltocht blijft een onvergetelijke ervaring.

Scholen en jongeren

Huurprijs weekend zeilen

Prijsindicatie : € 150,- p.p. met een groep van 34 personen
Periode: midweek zeilen van maandag tot vrijdag
Vertrekhaven: Harlingen

 

 

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag vrijblijvende een offerte aan voor een week of midweek zeilen!

 

SCHOOLREISJE ZEILEN WADDEN EN IJSSELMEER

 

Wind en getijden spelen een belangrijke rol. Samen met de bemanning het schip varen, samen de zeilen hijsen, kaart lezen, navigeren en varen met het kompas. Of droogvallen op een zandbank om te gaan zwemmen of wadlopen. Maar daarnaast is het ook mogelijk om aan land activiteiten te ondernemen: een fietstocht op een eiland, een bezoek aan een museum of op Texel of Terschelling naar de disco. Er wordt ook samen eten gekookt: aan boord gaat het leren vanzelf! Veel is er mogelijk en onbekende kwaliteiten komen aan boord bovendrijven tijden de  gezamenlijke schoolreis. In overleg is er veel mogelijk!

ROUTE EN VAARGEBIED

Het vaargebied is de Waddenzee, het IJsselmeer en de meren van Friesland.
De route voor de zeiltocht tijdens de zeilweek wordt in overleg met de schipper gemaakt. Wanneer u zelf ideëen heeft voor de bestemming van de zeilweek, kunt u dit overleggen met de schipper. Samen wordt dan met de kaart erbij, en zijn kennis van wind en getij het vaarplan gemaakt.

Mogelijkheden vaartocht:

  • Vanuit Harlingen naar de sluis in Kornwerderzand voor een IJsselmeertocht richting Enkhuizen of Medemblik. Afhankelijk van de wind kan de volgende dag richting de Friese kust of naar het noorden naar Den Oever gezeild worden. Bij gunstige wind eindigt de dag op Texel in Oudeschild. De volgende dag wordt dan besteed aan het verkennen van het eiland, bv. een fietstocht naar het strand, de duinen, Ecomare of shoppen in Den Burg….Vanuit Texel zijn de Waddeneilanden goed te bereiken. Een mooie lange zeildag, om uiteindelijk op Vlieland en Terschelling de laatste avond te vieren, en de belevenissen van de week de revue te laten passeren.
  • U kunt er ook voor kiezen om de hele midweek op het Wad te blijven. De eilanden Texel, Vlieland en Terschelling bieden veel afwisseling. Het hoogtepunt is vaak als het schip voor anker gaat en zich laat droogvallen op een zandbank. Wie wil kan van boord en zien wad er allemaal op het wad leeft bij laagwater of voor een korte  wandeling over de zeebodem: een bijzondere natuurbeleving.

>> Zeilreizen 2018Begindatum Einddatum Prijs MaaltijdenVrije plaatsen
3 dagen Zeilen met Pasen
Vr 30 maart Ma 2 april 295,-incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
6 dagen varen en schilderen IjsselmeerZo 15 april Vr 20 april 425,-boordkas 155,-beschikbaar
Weekend Meezeilen Terschelling
Vr 4 mei Zo 6 mei 220,-incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
Oerol vr 15 juni Zo 24 juni zie website incl, ontbijtbeschikbaar
5-Daagse individuele zeilzwerftocht Wadden
Ma 6 aug Vr 10 aug 420,- incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
Zomerweekend Meezeilen
Vr 10 augZo 12 aug 220,- incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
Brandarisrace - zeilweekend TerschellingVr 19 okt Zo 21 okt 220,- incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
Herfsttocht rivieren Friesland-Groningen zo 21 okt vr 26 okt 395,- boordkas 155,-beschikbaar

Voor beschikbaarheid en prijzen kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? Voor direct contact: Tel 0031 (0) 653456464

Informatie over het zeilschip Mars, het vaargebied en de vertrekhaven Harlingen.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Vaargebied

Vertrekhaven Harlingen, de poort naar de Waddenzee en voor een zeiltocht naar het IJsselmeer of de Friese binnenwateren.

Route en vertrekhaven Harlingen


zeilschip Mars, zeilen waddenzee weergeven op een grotere kaart

TOP