EEN SCHOOLREISJE ZEILEN

zeilen met scholen en jongeren. in Nederland is veel te ontdekken: de Hollandse en Friese kust van het IJsselmeer met de vele pittoreske stadjes en havens, of de Waddenzee met de eilanden Texel, Terschelling of Vlieland.Op het water in Nederland is veel te ontdekken: de Hollandse en Friese kust van het IJsselmeer met de vele pittoreske stadjes en havens, of de Waddenzee met de eilanden Texel, Terschelling of Vlieland.Een excursie, werkweek of het jaarlijks uitstapje met de klas in een midweek? Iedereen kijkt er naar uit!

Weekend verblijven op  de eilanden Vlieland & Terscheling

 

Reisinfo

Op zoek naar reisinformatieKlik op de tapbladen voor de prijzen van een weekend zeilen. 

Huurprijs weekend zeilen

Prijsindicatie : € 150,- p.p. met een groep van 34 personen
Periode: midweek zeilen van maandag tot vrijdag
Vertrekhaven: Harlingen

 

 

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag vrijblijvende een offerte aan voor een week of midweek zeilen!

 

SCHOOLREISJE ZEILEN WADDEN EN IJSSELMEER

Wind en getijden spelen een belangrijke rol. Samen met de bemanning het schip varen, samen de zeilen hijsen, kaart lezen, navigeren en varen met het kompas. Of droogvallen op een zandbank om te gaan zwemmen of wadlopen. Maar daarnaast is het ook mogelijk om aan land activiteiten te ondernemen: een fietstocht op een eiland, een bezoek aan een museum of op Texel of Terschelling naar de disco. Er wordt ook samen eten gekookt: aan boord gaat het leren vanzelf! Veel is er mogelijk en onbekende kwaliteiten komen aan boord bovendrijven tijden de  gezamenlijke schoolreis. In overleg is er veel mogelijk!

ROUTE EN VAARGEBIED

Het vaargebied is de Waddenzee, het IJsselmeer en de meren van Friesland.
De route voor de zeiltocht tijdens de zeilweek wordt in overleg met de schipper gemaakt. Wanneer u zelf ideëen heeft voor de bestemming van de zeilweek, kunt u dit overleggen met de schipper. Samen wordt dan met de kaart erbij, en zijn kennis van wind en getij het vaarplan gemaakt.

Mogelijkheden vaartocht:

 • Vanuit Harlingen naar de sluis in Kornwerderzand voor een IJsselmeertocht richting Enkhuizen of Medemblik. Afhankelijk van de wind kan de volgende dag richting de Friese kust of naar het noorden naar Den Oever gezeild worden. Bij gunstige wind eindigt de dag op Texel in Oudeschild. De volgende dag wordt dan besteed aan het verkennen van het eiland, bv. een fietstocht naar het strand, de duinen, Ecomare of shoppen in Den Burg….Vanuit Texel zijn de Waddeneilanden goed te bereiken. Een mooie lange zeildag, om uiteindelijk op Vlieland en Terschelling de laatste avond te vieren, en de belevenissen van de week de revue te laten passeren.
 • U kunt er ook voor kiezen om de hele midweek op het Wad te blijven. De eilanden Texel, Vlieland en Terschelling bieden veel afwisseling. Het hoogtepunt is vaak als het schip voor anker gaat en zich laat droogvallen op een zandbank. Wie wil kan van boord en zien wad er allemaal op het wad leeft bij laagwater of voor een korte  wandeling over de zeebodem: een bijzondere natuurbeleving.

Deze reis omvat:

 • Huur schip, exclusief voor eigen groep
 • Gebruik goed uitgeruste keuken voor 34 personen
 • Overnachten in 13 hutten met 34 bedden
 • Actief zeilen met deskundige bemanning (zeiluitleg - min. 8 pers. actief zeilen)
 • Overleg schipper voor uw wensen over vaarprogramma en -bestemming
 • Indien mogelijk vrijdag vertrek om zaterdag optimaal de dag op een Waddeneiland door te brengen.
 • Vaartocht door een bijzonder natuurgebied, het werelderfgoed Waddenzee!

exclusief:

 • Maaltijden - gezellig samen koken in de volledig uitgeruste kombuis / Bij catering vaart onze kok mee en neemt de organisatie van de inkoop en het koken u uit handen.
 • Gebruik biertap en fusten bier
 • Activiteiten op het eiland zoals GPS-tocht, strandzeilen, snelle rubberboot.

Informatie over het zeilschip Mars, het vaargebied en de vertrekhaven Harlingen.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Vaargebied

Vertrekhaven Harlingen, de poort naar de Waddenzee en voor een zeiltocht naar het IJsselmeer of de Friese binnenwateren.

TOP