Weekend zeilen Vlieland

Weekend zeilen vlieland De Wadden en Waddeneilanden vormen een favoriete zeilbestemming voor een korte zeilvakantie vol afwisseling en avontuur! Vlieland is het waddeneiland van rust en ruimte.

Weekendje zeilen Vlieland

Vlieland is het kleinste eiland in de Wadden en ligt het verst uit de kust. Vlieland is groen met veel hoge duinen, lange stranden, helder zeewater en bossen. Ervaar een weekend authentieke eilandgevoel !

Aan de westkant van Vlieland: 'de Sahara van het Noorden'.

Voorbij het Posthuis kan je in Kroon’s Polders van dichtbij genieten van grote aantallen vogels, zonder deze te verstoren. Een excursies met de boswachter is hier een aanrader. De om de polders lopende stuifdijk geeft een spectaculair uitzicht over de vogelrijkdom in de polder en de Waddenkant.
Even verder is er alleen nog zand, de grote zandvlakte van de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Deze vlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd.
De Vliehors Expres maakt hier tochten naartoe.. over de vloedlijn naar het Reddingshuisje.

 

Weekendje zeilen  van Harlingen naar Vlieland.

Weekendje zeilen  van Harlingen naar Vlieland. Help mee met het hijsen van de zeilen, geniet eens heerlijk aan dek van het zonnetje en vaar door het mooiste ongerepte natuurgebied van Nederland, de Waddenzee.

Deze reis omvat:

 • Huur schip, exclusief voor eigen groep
 • Gebruik goed uitgeruste keuken voor 34 personen
 • Overnachten in 13 hutten met 34 bedden
 • Actief zeilen met deskundige bemanning (zeiluitleg - min. 8 pers. actief zeilen)
 • Overleg schipper voor uw wensen over vaarprogramma en -bestemming
 • Indien mogelijk vrijdag vertrek om zaterdag optimaal de dag op een Waddeneiland door te brengen.
 • Vaartocht door een bijzonder natuurgebied, het werelderfgoed Waddenzee!

exclusief:

 • Maaltijden - gezellig samen koken in de volledig uitgeruste kombuis / Bij catering vaart onze kok mee en neemt de organisatie van de inkoop en het koken u uit handen.
 • Gebruik biertap en fusten bier
 • Activiteiten op het eiland zoals GPS-tocht, strandzeilen, snelle rubberboot.

Scheeps Interieur Mars

De Mars is authentiek en sfeervol met veel comfort. Bovendeks het uitzicht, benedendeks de 13 ruime hutten met voorzieningen

De rust en ruimte op het eiland voeren u terug naar lang vervlogen tijden. 

Ervaar hoe zeilend naar Vlieland vaart.

Schilderachtig is het juiste woord voor Oost-Vlieland, het enige dorp. Tegelijkertijd vindt u hier alles wat u begeert. van strand wandeling tot culinaire eten in een van de  kwalitatieve restaurants en fijne terrasjes laten u weten: authentiek Vlieland

Huurprijs weekend zeilen

Huur schip met schipper bij volledige bezetting (34 personen).
Vertrekhaven Harlingen of in overlegweekend vr 20.00 - zo 17.00.

 • prijs inclusief havengeld, toeristenbelasting en bemanning.

Mogelijkheden catering

Weekendarrangement  met catering.(vr 20.00 - zo 16.00)

 •  ch en 1x driegangen-diner. Verder koffie, thee en bij de borrel div. borrelhapjes.

Weekend of kort weekend zeilen

De weekendtocht begint zaterdag vanaf ca. 9.00 uur, inschepen vrijdagavond rond 20.00 uur.
Voor een kort weekend vertrekken we op vrijdagmiddag tot zaterdag 1800 uur.

De vaartijd bedraagt min. 4 à 5 uur waarbij we onderweg een omweg maken, langs bijvoorbeeld de zeehonden bank, waar meestal een kolonie zeehonden luieren.  Op zaterdag aan het eind van de middag kan men dan het eiland bezoeken. Een fietstocht door de duinen of naar het strand. In overleg en afhankelijk van het weer gooien we de trossen op vrijdagavond al los.|

Vrijdagavond 20.00 uur: Inschepen. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. U kunt een gezellig avondje aan boord met elkaar doorbrengen in de sfeervolle salon of aan wal gaan om Harlingen te bezoeken.
Zaterdag: Afhankelijk van de wind en het getij bepalen we de bestemming. Waddeneilanden als Vlieland en Terschelling bieden natuur, strand en duinen voor een wandeling of fietstocht. Bij mooi weer is het een bijzondere ervaring om met het schip droog te vallen op een zandbank. Na het diner kunt u het eiland verder ontdekken; de zon onder zien gaan en een gezellige café op het eiland bezoeken.
Zondag: Na het ontbijt hijsen we de zeilen. Lunch aan dek. Misschien ziet U onderweg nog wat luierende zeehonden. Aankomst in de haven van Harlingen rond 16.00 uur.

TOP