Een onvergetelijke zeiltocht naar de Wadden, Terschelling of het IJsselmeer

Weekend zeilen IJsselmeer

Weekend zeilen naar de ijsselmeerhavens vanuit Harlingen.

Stap voor een onvergetelijke zeiltocht met uw familie of vrienden aan boord van de luxe Zeillogger .Onze gastvrije bemanning heeft gastvriendelijkheid hoog in het vaandel, waardoor iedereen zich aan boord thuisvoelt.

Een zeiltocht met de Zeilschipmars is voor iedereen toegankelijk. Zeilervaring en zeebenen zijn niet nodig.

Een weekendtocht op het IJsselmeer en de historische stadjes is een belevenis!
Vanuit Harlingen zijn de  historische stadje van Holland en Friesland aan het IJsselmeer, goed te bezeilen.
Via de sluis in Kornwerderzand komen we op de voormalige Zuiderzee: het IJsselmeer.
De Havens en stadjes rond het IJsselmeer hebben een rijke historie. In Noord Holland zijn Hoorn, Enkhuizen en Medemblik groot geworden in 17e eeuw, de tijd van de Hanze en VOC.  Aan de friesche kant van het IJsselmeer liggen de havens van de karakteristieke steden Workum, Stavoren en Makkum.

Mocht het weer uitnodigen om toch een vaartocht naar een van de Waddeneilanden te maken en bijvoorbeeld naar het strand van Vlieland of Terschelling te zeilen? Lees meer over  ZEILEN WADDEN

 

Comfortabel traditioneel zeilen

De tweemaster Mars is een comfortabel zeilschip met bijzonder veel ruimte. In de grote salon hebt u vrij uitzicht en dankzij de sfeervolle bar en goed uitgeruste kombuis beleeft u hier een gezellige tijd!

Benedendeks bevinden zich de voor scheepse begrippen ruime hutten, totaal 13, alle met warm en koud stromend water. Er zijn negen 2- en vier 4-persoonshutten. Het sanitair bestaat uit drie douches en drie toiletten. Het schip is volledig centraal verwarmd.

Huurprijs weekend zeilen

Huur schip met schipper bij volledige bezetting (34 personen).
Vertrekhaven Harlingen of in overlegweekend vr 20.00 - zo 17.00: vanaf € 120,- p.p.

  • prijs inclusief havengeld, toeristenbelasting, 2 bemanningleden en schoonmaakkosten.

Arrangement: huur schip + catering

Weekendarrangement  met catering.
Periode: vr 20.00 - zo 16.00.

  • Prijs: v.a. 26 personen € 195,- p.p.
    20-25 personen: € 235,- p.p.

Catering: 2x uitgebreid ontbijt, 2x lunch en 1x avondmaaltijd met dessert. Verder koffie, thee en bij de borrel div. borrelhapjes. Exclusief dranken

Weekendje zeilen Wadden

Vrijdagavond 20.00 uur: Inschepen. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. U kunt een gezellig avondje aan boord met elkaar doorbrengen in de sfeervolle salon of aan wal gaan om Harlingen te bezoeken.
Zaterdag: De zeiltocht begint zaterdag vanaf ca. 9.00 uur na het ontbijt. Afhankelijk van de wind en het getij bepalen we de bestemming. Een van de leuke stadjes aan het IJsselmeer, als Medemblik of Enkhuizen. Of aan de Friesche Kust Workum, Staveren of Makkum.
Zondag: Na het ontbijt hijsen we de zeilen. Lunch aan dek. Misschien ziet U onderweg nog wat luierende zeehonden. Aankomst in de haven van Harlingen rond 16.00 uur.

Informatie over het zeilschip Mars en het vaargebied.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Vaargebied

Vertrekhaven Harlingen, de poort naar de Waddenzee en voor een zeiltocht naar het IJsselmeer of de Friese binnenwateren.

TOP