vacature: zeilmaat gezocht

Vacature:

Zeilmaat zeilend charterschip (M/V)

(fulltime)

 

Duur: vaarseizoen 2024, eind maart t/m oktober (eventueel kun je begin februari al beginnen met onderhoudswerkzaamheden aan het schip op de werf) 
Vaargebied: Waddenzee & IJsselmeer met Harlingen als afvaarthaven
Volledige week

Lijkt het je leuk om een seizoen op een mooi zeilschip te werken/leven, om van alles te leren over zeilen en varen en daarnaast met mensen te werken? Dan is deze leer/werkbaan iets voor jou!

We zijn op naar naar een enthousiaste zeilmaat/leerling schipper die het leuk vindt om het komende vaarseizoen mee te zeilen op een historisch zeilschip, het seizoen begint eind maart t/m oktober. Tijdens het vaarseizoen ben je samen met de schipper de crew aan boord en zorg je ervoor dat mensen een onvergetelijke zeiltocht hebben. 

Functieomschrijving

 

Je instrueert de gasten bij het zeilen en zorgt dat alles veilig verloopt aan boord. Je woont gedurende het seizoen aan boord en eet mee met de gasten. Zeilervaring op een groot schip is niet strikt noodzakelijk. De schipper kan je de kennis bijbrengen die nodig is om het zeilen te begeleiden.

De voornaamste taken zijn: 

 

- Het begeleiden van het zeilen en instrueren van de gasten onder leiding van de schipper
- Er zorg voor dragen dat het schip vaarklaar is en er netjes uitziet
- Welkom heten van de gasten aan boord en een open oor hun wensen.
- Indien nodig ondersteuning van de kok of het serviceteam in de bar.
- Kleine onderhouds werkzaamheden wanneer er niet gevaren wordt

Wie zoeken wij?

 We zijn op zoek naar een enthousiast iemand die het leuk vindt om met mensen om te gaan en mensen kan motiveren om mee te helpen met het zeilen. 

  • Je hebt ervaring in het zeilen of bent enthousiast om het te leren,
  • Affiniteit met zeilen en watersport;
  • Je vindt het leuk met mensen te werken en de gasten te begeleiden,
  • Je bent flexibel en wil graag nieuwe dingen leren,
  • Beschikbaar vanaf eind maart tot eind oktober.

We varen met gemengde groepen: o.a. schoolreizen uit Duitsland, teamuitjes met catering, familiegroepen en meezeilreizen met individuelen. Onze thuishaven is Harlingen en we varen naar de Waddeneilanden & het Ijsselmeer. Soms blijven we een hele dag liggen op een eiland zodat de gasten het eiland kunnen verkennen. We varen met groepen t/m 34 personen. Ook blijven we af en toe een nacht op het wad om met het schip droog te vallen. Er is gemiddeld 2x per week een ""wisseldag"", waarbij er een nieuwe groep aan boord komt.

*Om als zeilmaat te kunnen varen is het nodig om een dienstboekje aan te vragen en een veiligheidstraining te volgen. We kunnen je helpen met de aanvraag hiervan.

Reageren

Interesse? Dan horen we graag van je. Stuur een korte motivatie en je CV naar ons toe. We maken graag kennis met je aan boord van de Mars! Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met  0653456464.


TOP