"Heerlijk uitwaaien: actief zeilen of lekker luieren."

Dagtocht zeilen Waddenzee of IJsselmeer

Een gezellig en actief dagje erop uit!

Verras uw vrienden, familie, personeel of zakenrelaties en trek er op uit voor een zeiltocht en een onbezorgd dagje uitwaaien: een geheel verzorgde dagje zeilen met zeillogger Mars. Het schip biedt u de ideale gelegenheid voor een gezellig dagtocht in Friesland
In de haven van Harlingen gaan de trossen los. Vanaf 9 uur ‘s ochtends tot zes uur ‘s avonds bent u bij de bemanning in goede handen voor een ideaal  zeiluitje. Een blauwe hemel en een mooie wind. Gunstige voortekenen voor een heerlijk dagje zeilen.

 • Op het IJsselmeer Naar het IJsselmeer. Historische stadjes als Enkhuizen, Medemblik, maar ook de Friese stadjes Workum of Makkum vormen een uitdagende zeilbestemming.
 • Naar een van de Waddeneilanden Texel, Vlieland of Terschelling. De vaartijd bedraagt min. 4 à 5 uur waarbij we onderweg een omweg maken, langs bijvoorbeeld de zeehonden bank, waar meestal een kolonie zeehonden luieren. Op zaterdag aan het eind van de middag kan men dan het eiland bezoeken.

Huurprijs dagtocht zeilen

GEHEEL VERZORGD DAGARRANGEMENT 8-UUR:
Wilt u liever alles uit handen geven, dan regelen wij de catering tijdens een zeiltocht. In overleg zorgen wij er dan ook graag voor dat uw wensen gerealiseerd worden.

Vanaf 25 personen : € 95,- per persoon  incl. 6% btw

Dagtocht zaterdag weekendtoeslag.

Het arrangement kan uitgebreid worden met:

 • een barbeque of een diner aan boord (11-uurs arrangement)
 • extra overnachting tot max. 32 personen.

Programma dagje zeilen Wadden

Om 9.00 uur staat de bemanning klaar om uw gezelschap welkom te heten. Na de ontvangst met thee en koffie wordt er koers gezet richting het Wad. Rond de middag wordt aan boord van het schip de lunch geserveerd in de vorm van een uitgebreid buffet. Bij gunstig tij gaan we dan voor anker tussen de droogliggende zandplaten. Na deze heerlijke lunch wordt de zeiltocht voortgezet. Zeilend over de Waddenzee, afhankelijk van het getij, de stroming en de wind, wordt u één met de prachtige omgeving. U proeft het zoute water dat opspat tegen het schip en de heerlijke zilte zeelucht. Spanning en ontspanning gaan hand in hand bij deze zeiltocht over het Wad. Na deze belevenis zeilt u weer richting Harlingen. Tijdens de zeiltocht kunt u onderweg genieten van een drankje en worden er borrelhapjes geserveerd. Tegen 18.00 uur legt het schip weer aan.

Mogelijkheden dagtocht zeilen:
Dagtocht  5 uur
Dagtocht  8 uur
Dagtocht 11 uur met diner , BBQ of buffet

Deze reis omvat:

 • Huur schip, exclusief voor eigen groep
 • Gebruik goed uitgeruste keuken voor 34 personen
 • Overnachten in 13 hutten met 34 bedden
 • Actief zeilen met deskundige bemanning (zeiluitleg - min. 8 pers. actief zeilen)
 • Overleg schipper voor uw wensen over vaarprogramma en -bestemming
 • Indien mogelijk vrijdag vertrek om zaterdag optimaal de dag op een eiland door te brengen.
 • Vaartocht door een bijzonder natuurgebied, het werelderfgoed Waddenzee!

exclusief:

 • Maaltijden - gezellig samen koken in de volledig uitgeruste kombuis /
  Bij catering vaart onze kok mee en neemt de inkoop en het koken u uit handen.
 • Gebruik biertap en fusten bier
 • Activiteiten op het eiland zoals GPS-tocht, strandzeilen, snelle rubberboot.

Varen, genieten & catering

Een zorgeloze vaartocht

Bij een compleet verzorgde dag op het water hoort uiteraard ook  smakelijke catering, met veel zorg voor u bereid en gepresenteerd. Terwijl u met uw gezelschap geniet van het prachtige uitzicht, houdt de ervaren keukenbrigade aan boord zich bezig met uw catering.

Informatie over het zeilschip Mars, het vaargebied en de vertrekhaven Harlingen.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Vaargebied

Vertrekhaven Harlingen, de poort naar de Waddenzee en voor een zeiltocht naar het IJsselmeer of de Friese binnenwateren.

TOP