Zeil mee met Pinksteren naar de Waddeneilanden!

Heerlijk lang weekend meezeilen in de Pinkstervakantie, geniet van de mooie natuur op het Wad en van de gezelligheid aan boord! 

Pinksterzeiltocht waar u alleen, met een vriend(in), familie of een klein groepje kunt inschepen. Eerdere zeilervaring is niet nodig! Dit lange Pinkster- zeilweekend  begint in Harlingen.
Tijdens deze zeilreis, zeilen we naar de aantrekkelijke Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Bij mooi weer en en met gunstig getij, laten we het schip op een zandbank droogvallen. Met laag water kun je dan van boord om op de zeebodem rond te lopen. Een bijzondere belevenis is het om dan over het Wad te gaan pierewaaien.

Even heerlijk weg, samen trekken aan de touwen of heerlijk zonnen aan dek, genieten van de ruimte en de frisse zeelucht van de Wadden, fietsen en wandelen in de duinen en langs het strand.

Datum en prijs lang Pinksterweekend 2020: 

Inschepen:  vr 29 mei vanaf 20.30 uur – einde reis ma 1 juni  2020 16.00 uur
Prijs:           € 335,- incl. alle maaltijden (kinderen t/m 12 jaar zeilen mee voor de halve prijs)

Inclusief:

 • verblijf aan boord van een sfeervol zeilschip met salon bovendeks
 • 3 bemanningsleden (schipper, maat & kok)
 • Volpension: ontbijt, lunch & diner met tussendoor koffie/thee met iets lekkers
 • Beddengoed
 • Overige toeslagen: diesel, toeristenbelasting, havengelden, schoonmaak- en boekingskosten.

Exclusief

 • Overige drankjes aan boord, deze worden aan het einde van de reis afgerekend.
 • Verzekering: annuleringsverzekering, reisverzekering & vaardekking
 • Handdoeken

Als je alleen een privé hut wil reserveren, geldt er een toeslag van €125,-  (op basis van alleen in een 2-persoonshut)

Zeilen met Pinksteren

Heerlijk lang weekend meezeilen in de pinkstervakantie! Geniet in het voorjaar van de mooie natuur op het Wad en van de gezelligheid en het lekkere eten aan boord. 

 ZEILSCHIP MARS 

Heerlijk uitwaaien tijdens Pinksteren voor alleengaanden, vrienden en gezinnen!

Reisinformatie.

 • Vertrek- en aankomsthaven: Harlingen
 • Zeilgebied: Waddenzee (Terschelling & Vlieland)
 • Accommodatie: verblijf  in 2- en 4-persoons hutten
 • Doelgroep: alle leeftijden
 • Aantal deelnemers: min.12 - max. 26

Vrijdagavond vanaf 20.30 uur: Inschepen, ontvangst en kennismaking aan boord. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. ’s Avonds is er de mogelijkheid om het schilderachtige havenstadje Harlingen te verkennen.

Zaterdag ochtend volgt er een korte zeilinstructie waarna we de zeilen hijsen en koers zetten naar Terschelling of Vlieland. Een avontuurlijke tocht waarbij je volop kan genieten van de ruimte en rust van het waddengebied: droogvallende zandbanken met vogels en misschien wel luierende zeehonden. Eenmaal op het eiland is er de gelegenheid voor het maken van een strandwandeling of een fietstocht door de duinen. ’s Avonds aan boord genieten we van de maaltijd waarna er een gezellig avondje aan boord kan worden doorgebracht of nog even het dorpje in om wat te gaan drinken in een van de leuke café's op het eiland.

Zondag na aan uitgebreid ontbijt varen we de haven uit en zeilen we naar het volgende eiland. Bij mooi weer bezoeken we een zandbank bij laagwater.

Maandag zeilen we weer richting naar Harlingen waar we 's middags rond 15.00 verwachten aan te komen.

Extra info

Maaltijden & drankjes
Tijdens de reis vaart er een kok mee die alle maaltijden verzorgd op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Koffie, thee en kraanwater zijn inbegrepen. Aan boord zijn ook overige drankjes als bier, wijn en fris aanwezig die u aan het einde van de reis met de schipper afrekent. Eet u vegetarisch of heeft u een allergie, dan wordt hiermee rekening gehouden. Wilt u dit dan bij uw reservering kenbaar maken! Wij vragen aan onze gasten een handje mee te helpen met klusjes als tafeldekken, afruimen  en afwassen.

Ligplaats en route naar het schip: Op de website vind u bij route, de exacte locatie waar het schip in Harlingen ligt. Het schip ligt  afgemeerd in de Nieuwe Willemshaven, bij station Harlingen-Haven richting zee, achter de grote loods. Het treinstation is vlakbij, op 500 meter loopafstand.  Het schip is herkenbaar aan de witte romp, witte opbouw en heeft 2 roodbruine masten.

Parkeren:de Haven is goed te bereiken per trein, bus of met de auto. Bewaakte parkeerplaats vlakbij de haven naast de Aldi. Prijs € 6,- per dag (alleen mogelijk om contant te betalen). Openingstijden: 08.00 - 20.00. Adres: Westerzeedijk 7 – 8862 PK te Harlingen. Reserveren via 06-23372947.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden: Bij eventuele ziekte of verhindering uwerzijds,  blijft de reissom of een gedeelte van de reissom verschuldigd. Annuleringsvoorwaarden:  tot 2 maand voor datum 50%,  2 tot 1 maand 75%,  1 maand tot 1 dag voor aanvang 90%. Voor dit risico kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Mochten wij om reden van verhindering of ziekte onzerzijds of bij onvoldoende deelname overgaan tot afgelasten, dan zal het reeds betaalde bedrag aan u teruggestort worden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze reis.

aan boordLINK reisinfoprijsbeschikbaar

Meezeilreizen 2020

11.09-13.09>> Nazomeren zeilweekend Wadden€230,- ja
14.09-18.09>> Midweek Waddeneilanden€465,- ja

Meezeilreizen 2021

29.05 -1.06>> Weekend zeilen Pinksteren
€335,- ja
12 -14.06>> Oerol 1e weekend
€265,- op aanvraag
19 -21.06 >> Oerol 2e weekend
€265,-op aanvraag

ZEILSCHIP MARS      NIEUWE WILLEMSKADE   8862RZ   HARLINGEN NL

TOP