"Heerlijk uitwaaien op de Wadden en de eilanden."

Met Pasen naar de Waddeneilanden

Heerlijk lang weekend meezeilen in de Paasvakantie.
Geniet van het Wad in het voorjaar en ontmoet nieuwe vrienden.

 

Voorjaars-Paaszeiltocht waar u alleen, met een vriend(in), familie of een klein groepje kunt inschepen.
Dit lange zeilweekend 'Zeilen met Pasen' begint in Harlingen. Tijdens deze voorjaars-zeilreis, zeilen we naar de aantrekkelijke Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Bij mooi weer en en met gunstig getij, gaan we een zandbank opzoeken om het schip droog te laten vallen. Een bijzondere belevenis is het om dan over het wad te gaan pierewaaien.

Even heerlijk weg, samen trekken aan de touwen of heerlijk zonnen aan dek, genieten van de ruimte en de frisse zeelucht van de Wadden, fietsen en wandelen in de duinen en langs het strand.
Op een schip wisselen actie en ontspanning elkaar af, je bent gezellig onder elkaar, hebt alles bij de hand, en komt op de mooiste plekken.

Programma meezeilen met Pasen 2018

Vrijdagavond 20.00 uur: Inschepen, ontvangst en kennismaking aan boord. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. ’s Avonds is er de mogelijkheid om het schilderachtige havenstadje Harlingen te verkennen.
Zaterdag ontbijt. We hijsen de zeilen en zetten koers naar Terschelling of Vlieland. Een avontuurlijke tocht waarbij men volop kan genieten van de ruimte en rust van het waddengebied: droogvallende zandbanken met vogels en misschien wel luierende zeehonden. Eenmaal op het eiland is er de gelegenheid voor het maken van een strandwandeling of een fietstocht door de duinen. ’s Avonds aan boord genieten we van de maaltijd.
Zondag zeilen we naar het volgende eiland. Bij mooi weer bezoeken we een zandbank bij laagwater.
Maandag zeilen we  dan weer terug naar Harlingen. Er vaart een kok mee die de maaltijden verzorgt.

Datum en Prijs

  • Vr 30 maart 2018 20 uur – ma 2 april 2018 uur (Paasweekend)
  • Prijs vaartocht 3 volle dagen: € 185,-
  • Maaltijden boordkas:€ 85,-
  • Boordkas inclusief 3 bemanningsleden, diesel, toer.bel., havengelden, schoonmaak- en boekingskosten
  • Toeslag alleen in een 2-persoonshut: € 125,-
  • Vertrek- en aankomsthaven: Harlingen
  • Zeilgebied:  Waddenzee, Terschelling en Vlieland
  • Accommodatie: verblijf  in 2- en 4-persoons hutten,
  • Deelnemers aantal: de reis gaat door!

Via het aanmeldformulier kunt u zich direct aanmelden

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? Stel via het formulier uw vraag of bel direct: 0653456464!

“Hollands licht”

Voorjaarstocht IJsselmeer. Varen en genieten van de historische stadjes met schilders, fotografen en natuurliefhebbers.

Een weekend Terschelling,
heerlijk uitwaaien naar het eiland .
prijs volledig weekend € 215,- volpension

Foto's van de Paasreis 2015 - 2016

>> Zeilreizen 2018Begindatum Einddatum Prijs MaaltijdenVrije plaatsen
3 dagen Zeilen met Pasen
Vr 30 maart 2018Ma 2 april 2018185,-boordkas 80,-beschikbaar
6 dagen varen en schilderen IjsselmeerZo 16 april 2018Vr 20 april 2018425,-boordkas 155,-beschikbaar
Oerol vr 15 juni 2018Zo 24 juni 2018zie website incl, ontbijtbeschikbaar
Weekend Meezeilen
Vr 6 juli 2018Zo 8 juli 2018220,- incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
5-Daagse meezeiltocht
Ma 13 aug 2018Vr 17 aug 2018550,- incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
Brandarisrace - weekend TerschellingVr 19 okt 2018Zo 21 okt 2018195,- incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
Herfsttocht rivieren Friesland-Groningen zo 21 okt 2018 vr 26 okt 2018395,- boordkas 155,-beschikbaar

Extra info

Boordkas Tijdens de reis zorgt de kok voor alle maaltijden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Hiervoor betaalt u naast de vermelde reissom een ‘boordkas’ contant aan boord. Aan boord zijn dranken aanwezig die u aan het einde van de reis met de schipper afrekent. U kunt zelf geen dranken mee aan boord nemen.

Maaltijden,  dieët en corvee Alle maaltijden evenals  koffie en thee  worden verzorgd door een kok.  Eet u vegetarisch of volgt u een speciaal dieët, dan wordt hiermee rekening gehouden.  Wilt u dit dan bij uw reservering kenbaar maken! Wij vragen aan de gasten,  een handje mee te helpen met klusjes als tafeldekken,  afruimen  en afwassen.

Inclusief Verblijf aan boord Schipper, maat en kok Havengelden en toeristenbelasting Brandstofkosten Lunch, ontbijt en diner

Exclusief Activiteiten aan land / excursies Handdoeken en beddengoed: Slaapzak zelf meenemen- linnenpakket te huur aan boord voor € 15,- / handdoekenset € 2,50 Reis- en annuleringsverzekering Drankjes aan de bar aan boord.

Ligplaats en route naar het schip: Op de website vind u bij route, de exacte locatie waar het schip in Harlingen ligt. Het schip ligt  afgemeerd in de Nieuwe Willemshaven,  bij station Harlingen-Haven richting zee, achter de grote loods. Het treinstation is vlakbij, op 500 meter loopafstand.  Het schip is herkenbaar aan de witte romp, witte opbouw  en heeft 2 roodbruine masten.

Parkeren De Haven is goed te bereiken per trein, bus of met de auto. Bewaakte parkeerplaats aan de haven. Info bij aankomst aan boord. Parkeren Mars (afstand 50 m)  bij loods Willemshaven; reserveren tel. 06-23372947 Parkeren (afstand 1 km) : Stalling Vlieter, tel 0517415430 / 06-25551600

Betalings- en annuleringsvoorwaarden: Bij eventuele ziekte of verhindering uwerzijds,  blijft de reissom of een gedeelte van de reissom verschuldigd. Annuleringsvoorwaarden:  tot 2 maand voor datum 50%,  2 tot1 maand 75%,  1 maand tot 1 dag voor aanvang 90%. Voor dit risico kunt u een annuleringsverzekering afsluiten.  Mochten wij om reden van verhindering of ziekte onzerzijds of bij onvoldoende deelname overgaan tot aflasten, dan zal het reeds betaalde bedrag aan u teruggestort worden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze reis.

Informatie over het zeilschip Mars en het vaargebied.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Vaargebied

Vertrekhaven Harlingen, de poort naar de Waddenzee en voor een zeiltocht naar het IJsselmeer of de Friese binnenwateren.

Route en vertrekhaven Harlingen.


zeilschip Mars, zeilen waddenzee weergeven op een grotere kaart

TOP