Zeil mee met Pasen naar de Wadden!

Lang weekend meezeilen in de Paasvakantie naar Terschelling.
Geniet in het voorjaar van de mooie natuur op het Wad en van de gezelligheid aan boord. 

 

3-daagse zeiltocht tijdens Pasen, vr 7 -10 april 2023  

Volledig verzorgde Voorjaars-Paaszeiltocht waar u alleen, met een vriend(in), familie of een klein groepje kunt inschepen. Even heerlijk weg, samen trekken aan de touwen of heerlijk zonnen aan dek.
Geniet van de ruimte en de frisse zeelucht van de Wadden

. OP het eiland is het ontspannen fietsen en wandelen in de duinen of langs het strand. Eerdere zeilervaring is niet nodig!

Programma

 • Dit lange zeilweekend begint in Harlingen op vrijdagavond. Tussen 20.30 en 21.00. is het inschepen op de luxe tweemaster Mars (ligplaats Willemskade, vlakbij station Harlingen-Haven. Onder het genot van een welkomstdrankje maken we vervolgens kennis met de bemanning en medepassagiers.
 • Zaterdagochtend, na het ontbijt is er uitleg over het zeilen, hierna hijsen we de zeilen en vertrekken naar Terschelling waar we in de loop van de middag aankomen.
 • Paaszondag hebben we een heerlijk paasontbijt en daarna kunt u heerlijk genieten van een wandel-of fietstocht op het eiland. Aan het eind van de dag hebben we een gezamenlijk paasdiner aan boord van het schip.
 • Maandagochtend zeilen we terug naar Harlingen waar we in de loop van de middag aankomen.

Datum en Prijs Paasreis 2023:

Lang Paasweekend, inschepen vr 7 april 2023 vanaf 20.30 uur.
Einde reis maandagmiddag 10 april rond 15/1600 uur

Prijs € 345,- volpension / bijdrage garantiefonds €15,- per boeking

Inclusief:

 • verblijf aan boord van een sfeervol zeilschip met salon bovendeks
 • 3 bemanningsleden (schipper, maat & kok)
 • Volpension: ontbijt, lunch & diner met tussendoor koffie/thee met iets lekkers
 • Opgemaakte bedden,
 • Overige toeslagen: diesel, toeristenbelasting, havengelden, schoonmaak- en boekingskosten.

Exclusief

 • Verzekering: annuleringsverzekering, reisverzekering & vaardekking
 • Handdoeken

Als je alleen een privé hut wil reserveren, geldt er een toeslag van €150,-  (alleen in een 2-persoonshut)

Dit aanbod valt onder de garantie van STO-Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden via de volgende pagina: Zeilschip Mars /Garantieregeling 

Aan boord van het schip wisselen actie en ontspanning elkaar af, je bent gezellig onder elkaar en komt op de mooiste plekken!

Reisinformatie.

 • Vertrek- en aankomsthaven: Harlingen
 • Zeilgebied: Waddenzee (Terschelling )
 • Accommodatie: verblijf  in 2- en 4-persoons hutten
 • Doelgroep: alle leeftijden
 • Deelnemeraantal: min. 12 en max. 28

   

Vrijdagavond vanaf 20.30 uur: Inschepen, ontvangst en kennismaking aan boord. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. ’s Avonds is er de mogelijkheid om het schilderachtige havenstadje Harlingen te verkennen.

Zaterdag ochtend volgt er een korte zeilinstructie waarna we de zeilen hijsen en koers zetten naar Terschelling of Vlieland. Een avontuurlijke tocht waarbij je volop kan genieten van de ruimte en rust van het waddengebied: droogvallende zandbanken met vogels en misschien wel luierende zeehonden. Eenmaal op het eiland is er de gelegenheid voor het maken van een strandwandeling of een fietstocht door de duinen. ’s Avonds aan boord genieten we van de maaltijd waarna er een gezellig avondje aan boord kan worden doorgebracht of nog even het dorpje in om wat te gaan drinken in een van de leuke café's op het eiland.

Zondag eilanddag met paasontbijt en 's avonds diner

Maandag zeilen we weer richting naar Harlingen waar we 's middags rond 15.00 verwachten aan te komen.

Extra info

 

Maaltijden & drankjes
Tijdens de reis vaart er een kok mee die alle maaltijden verzorgd op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Koffie, thee en kraanwater zijn inbegrepen. Aan boord zijn ook overige drankjes als bier, wijn en fris aanwezig die u aan het einde van de reis met de schipper afrekent. Eet u vegetarisch of heeft u een allergie, dan wordt hiermee rekening gehouden. Wilt u dit dan bij uw reservering kenbaar maken! Wij vragen aan onze gasten een handje mee te helpen met klusjes als tafeldekken, afruimen  en afwassen.

Ligplaats en route naar het schip: Op de website vind u bij route, de exacte locatie waar het schip in Harlingen ligt. Het schip ligt  afgemeerd in de Nieuwe Willemshaven, bij station Harlingen-Haven richting zee, aan de drijvende steiger bij het Badhuis. Het treinstation is vlakbij, op 500 meter loopafstand.  Het schip is herkenbaar aan de witte romp, witte opbouw en heeft 2 roodbruine masten.
Locatie einde drijvende stijger : 3 schepen Mars Morgana en Zeemeeuw

Parkeren: de Haven is goed te bereiken per trein, bus of met de auto. Bewaakte gemeente parkeerplaats vlakbij de haven naast de Aldi. Prijs € 7,- per dag . Betaling met pinpas bij slagboom. Indien vol, op de Parkeerplaatsen van de veerboot, P1 en P2. Bagage kan eerst naar de boot gebracht worden.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden: Bij eventuele ziekte of verhindering uwerzijds,  blijft de reissom of een gedeelte van de reissom verschuldigd. Annuleringsvoorwaarden:  tot 2 maand voor datum 50%,  2 tot 1 maand 75%,  1 maand tot 1 dag voor aanvang 90%. Voor dit risico kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Mochten wij om reden van verhindering of ziekte onzerzijds of bij onvoldoende deelname overgaan tot afgelasten, dan zal het reeds betaalde bedrag aan u teruggestort worden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze reis.

Meezeilreizen 2024

Begin ReisEinde Reis Info zeilreisPrijs MaaltijdenBeschikbaar
za 27 april 11.30 vr 03 mei 14.00 >> Zeiltocht IJsselmeer/ Zuiderzee stadjes
€675,- maaltijden €195,- ja
vr 17 mei 20.30ma 20 mei 16.00 >> Zeilweekend Pinksteren€425,-incl. maaltijden volpensionJa
vr 7 juni 11.00 zo 9 juni 16.00 >> Oerol op Mars - zeilweekend 3 dgn
€325,- ontbijt & lunch tijdens het zeilen op aanvraag
vr 14 juni 15.00 zo 16 juni 16.00>> Oerol op Mars - zeilweekend 3 dgn
€325,- ontbijt & maaltijden tijdens het zeilenja
vr 2 aug 20.30 zo 4 aug 16.00 >>Weekendje meezeilen€295,-incl. maaltijden volpensionja
do 29 aug 15.00 zo 1 sept 16.00Into The Great Wide Open Vlieland€295,- incl. ontbijt ja

Weekendje meezeilen

Een weekend Terschelling,
heerlijk uitwaaien naar het eiland .
prijs volledig weekend € 215,- volpension

“Hollands licht”

Voorjaarstocht IJsselmeer. Varen en genieten van de historische stadjes met schilders, fotografen en natuurliefhebbers.

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

ZEILSCHIP MARS      NIEUWE WILLEMSKADE   8862RZ   HARLINGEN NL

TOP