"Heerlijk uitwaaien op de Wadden en de eilanden."

Zeil mee met Pasen naar de Waddeneilanden!

Heerlijk lang weekend meezeilen in de Paasvakantie! Geniet in het voorjaar van de mooie natuur op het Wad en van de gezelligheid aan boord. 

Voorjaars-Paaszeiltocht waar u alleen, met een vriend(in), familie of een klein groepje kunt inschepen. Eerdere zeilervaring is niet nodig! Dit lange zeilweekend 'Zeilen met Pasen' begint in Harlingen. Tijdens deze voorjaars-zeilreis, zeilen we naar de aantrekkelijke Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Bij mooi weer en en met gunstig getij, gaan we een zandbank opzoeken om het schip droog te laten vallen. Een bijzondere belevenis is het om dan over het wad te gaan pierewaaien.

Even heerlijk weg, samen trekken aan de touwen of heerlijk zonnen aan dek, genieten van de ruimte en de frisse zeelucht van de Wadden, fietsen en wandelen in de duinen en langs het strand.
Op een schip wisselen actie en ontspanning elkaar af, je bent gezellig onder elkaar, hebt alles bij de hand, en komt op de mooiste plekken.

Vrijdagavond vanaf 20.00 uur: Inschepen, ontvangst en kennismaking aan boord. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. ’s Avonds is er de mogelijkheid om het schilderachtige havenstadje Harlingen te verkennen.

Zaterdag ochtend volgt er een korte zeilinstructie waarna we de zeilen hijsen en koers zetten naar Terschelling of Vlieland. Een avontuurlijke tocht waarbij je volop kan genieten van de ruimte en rust van het waddengebied: droogvallende zandbanken met vogels en misschien wel luierende zeehonden. Eenmaal op het eiland is er de gelegenheid voor het maken van een strandwandeling of een fietstocht door de duinen. ’s Avonds aan boord genieten we van de maaltijd waarna er een gezellig avondje aan boord kan worden doorgebracht of nog even het dorpje in om wat te gaan drinken in een van de leuke café's op het eiland.

Zondag na aan uitgebreid paasontbijt varen we de haven uit en zeilen we naar het volgende eiland. Bij mooi weer bezoeken we een zandbank bij laagwater.

Maandag zeilen we weer richting naar Harlingen waar we 's middags rond 15.00 verwachten aan te komen.

 • Vertrek- en aankomsthaven: Harlingen
 • Zeilgebied: Waddenzee (Terschelling & Vlieland)
 • Accommodatie: verblijf  in 2- en 4-persoons hutten
 • Doelgroep: alle leeftijden
 • De reis gaat definitief door!

Datum en Prijs

Paasweekend, inschepen vr 30 maart 2018 vanaf 20.00 uur – einde reis ma 2 april 2018 16.00 uur
€ 295,- incl. alle maaltijden

Inclusief:

 • verblijf aan boord van een sfeervol zeilschip met salon bovendeks
 • 3 bemanningsleden (schipper, maat & kok)
 • Volpension: ontbijt, lunch & diner met tussendoor koffie/thee met iets lekkers
 • Beddengoed
 • Overige toeslagen: diesel, toeristenbelasting, havengelden, schoonmaak- en boekingskosten.

Exclusief

 • Overige drankjes aan boord, deze worden aan het einde van de reis afgerekend.
 • Verzekering: annuleringsverzekering, reisverzekering & vaardekking
 • Handdoeken

Als je alleen een privé hut wil reserveren, geldt er een toeslag van €125,-  (op basis van alleen in een 2-persoonshut)

Via het aanmeldformulier kunt u zich direct aanmelden

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? Stel via het formulier uw vraag of bel direct: 0653456464!

>> Zeilreizen 2018Begindatum Einddatum Prijs MaaltijdenVrije plaatsen
3 dagen Zeilen met Pasen
Vr 30 maart Ma 2 april 295,-incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
6 dagen varen en schilderen IjsselmeerZo 15 april Vr 20 april 425,-boordkas 155,-beschikbaar
Weekend Meezeilen Terschelling
Vr 4 mei Zo 6 mei 220,-incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
Oerol vr 15 juni Zo 24 juni zie website incl, ontbijtbeschikbaar
5-Daagse individuele zeilzwerftocht Wadden
Ma 6 aug Vr 10 aug 420,- incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
Zomerweekend Meezeilen
Vr 10 augZo 12 aug 220,- incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
Brandarisrace - zeilweekend TerschellingVr 19 okt Zo 21 okt 220,- incl. maaltijden volpensionbeschikbaar
Herfsttocht rivieren Friesland-Groningen zo 21 okt vr 26 okt 395,- boordkas 155,-beschikbaar

Extra info

Maaltijden & drankjes
Tijdens de reis vaart er een kok mee die alle maaltijden verzorgd op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Koffie, thee en kraanwater zijn inbegrepen. Aan boord zijn ook overige drankjes als bier, wijn en fris aanwezig die u aan het einde van de reis met de schipper afrekent. Eet u vegetarisch of heeft u een allergie, dan wordt hiermee rekening gehouden. Wilt u dit dan bij uw reservering kenbaar maken! Wij vragen aan onze gasten een handje mee te helpen met klusjes als tafeldekken, afruimen  en afwassen.

Ligplaats en route naar het schip: Op de website vind u bij route, de exacte locatie waar het schip in Harlingen ligt. Het schip ligt  afgemeerd in de Nieuwe Willemshaven, bij station Harlingen-Haven richting zee, achter de grote loods. Het treinstation is vlakbij, op 500 meter loopafstand.  Het schip is herkenbaar aan de witte romp, witte opbouw en heeft 2 roodbruine masten.

Parkeren:de Haven is goed te bereiken per trein, bus of met de auto. Bewaakte parkeerplaats vlakbij de haven naast de Aldi. Prijs € 6,- per dag (alleen mogelijk om contant te betalen). Openingstijden: 08.00 - 20.00. Adres: Westerzeedijk 7 – 8862 PK te Harlingen. Reserveren via 06-23372947.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden: Bij eventuele ziekte of verhindering uwerzijds,  blijft de reissom of een gedeelte van de reissom verschuldigd. Annuleringsvoorwaarden:  tot 2 maand voor datum 50%,  2 tot 1 maand 75%,  1 maand tot 1 dag voor aanvang 90%. Voor dit risico kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Mochten wij om reden van verhindering of ziekte onzerzijds of bij onvoldoende deelname overgaan tot afgelasten, dan zal het reeds betaalde bedrag aan u teruggestort worden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze reis.

“Hollands licht”

Voorjaarstocht IJsselmeer. Varen en genieten van de historische stadjes met schilders, fotografen en natuurliefhebbers.

Een weekend Terschelling,
heerlijk uitwaaien naar het eiland .
prijs volledig weekend € 215,- volpension

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

TOP