SCHOOLREISJE ZEILEN FRIESLAND

SCHOOLREISJE ZEILEN WADDEN EN IJSSELMEER

schoolreisje zeilen Friesland Als scholen op zoek naar een schoolreis of werkweek? Kies dan voor een schoolreis zeilen met activiteit op de Waddenzee of het IJsselmeeren Zeilkamp door Friesland? Kijk hier voor onze speciale prijzen voor scholen en jeugdgroepen. op het IJsselmeer en de Wadden. Zeilen is samen werken en samen genieten! 5 dagen  vanaf € 150,- p.p.

EEN SCHOOLREIS OF EEN WERKWEEK ORGANISEREN? ZEILEN FRIESLAND!

Een excursie, werkweek of het jaarlijks uitstapje met de klas in een midweek? Iedereen kijkt er naar uit. Op het water in Nederland is veel te ontdekken: de Hollandse en Friese kust van het IJsselmeer met de vele pittoreske stadjes en havens, of de Waddenzee met de eilanden Texel, Terschelling of Vlieland.

Zeilen is samen werken en samen genieten. Het zeilen is een leerzame ervaring die voor spanning en verbroedering zorgt....iedere dag onderweg naar een nieuwe bestemming.
Aan boord van de Mars maakt u van uw schoolreis,schoolkamp, werkweek of studiereis een succes. Het bevorderd de 'teamgeest' van de klas. Met uw leerlingen en collega’s er samen op uit aan boord voor een meerdaagse zeiltocht blijft een onvergetelijke ervaring.

 

Prijsindicatie : € 150,- p.p. met een groep van 34 personen
Periode: midweek zeilen van maandag tot vrijdag
Vertrekhaven: Harlingen

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag vrijblijvende een offerte aan voor een week of midweek zeilen!

Huurprijs weekend zeilen

Huur schip met schipper bij volledige bezetting (34 personen).
Vertrekhaven Harlingen of in overlegweekend vr 20.00 - zo 17.00: vanaf € 115,- p.p.

  • prijs inclusief havengeld, toeristenbelasting, 2 motoruren p/d en bemanning.
    Exclusief schoonmaakkosten: €120,-

Mogelijkheden catering

Weekendarrangement  met catering.(vr 20.00 - zo 16.00)

  • Prijs: v.a. 25 personen € 195,- p.p.
    20-24 personen: € 235,- p.p.

Catering: 2x uitgebreid ontbijt, 2x lunch en 1x driegangen-diner. Verder koffie, thee en bij de borrel div. borrelhapjes.

Weekend of kort weekend zeilen

De weekendtocht begint zaterdag vanaf ca. 9.00 uur, inschepen vrijdagavond rond 20.00 uur.
Voor een kort weekend vertrekken we op vrijdagmiddag tot zaterdag 1800 uur.

De vaartijd bedraagt min. 4 à 5 uur waarbij we onderweg een omweg maken, langs bijvoorbeeld de zeehonden bank, waar meestal een kolonie zeehonden luieren.  Op zaterdag aan het eind van de middag kan men dan het eiland bezoeken. Een fietstocht door de duinen of naar het strand. In overleg en afhankelijk van het weer gooien we de trossen op vrijdagavond al los.|

Vrijdagavond 20.00 uur: Inschepen. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. U kunt een gezellig avondje aan boord met elkaar doorbrengen in de sfeervolle salon of aan wal gaan om Harlingen te bezoeken.
Zaterdag: Afhankelijk van de wind en het getij bepalen we de bestemming. Waddeneilanden als Vlieland en Terschelling bieden natuur, strand en duinen voor een wandeling of fietstocht. Bij mooi weer is het een bijzondere ervaring om met het schip droog te vallen op een zandbank. Na het diner kunt u het eiland verder ontdekken; de zon onder zien gaan en een gezellige café op het eiland bezoeken.
Zondag: Na het ontbijt hijsen we de zeilen. Lunch aan dek. Misschien ziet U onderweg nog wat luierende zeehonden. Aankomst in de haven van Harlingen rond 16.00 uur.

Het vaargebied is de Waddenzee, het IJsselmeer en de meren van Friesland.

De route voor de zeiltocht tijdens de zeilweek wordt in overleg met de schipper gemaakt. Wanneer u zelf ideëen heeft voor de bestemming van de zeilweek, kunt u dit overleggen met de schipper. Samen wordt dan met de kaart erbij, en zijn kennis van wind en getij het vaarplan gemaakt..

Wind en getijden spelen een belangrijke rol. Samen met de bemanning het schip varen, samen de zeilen hijsen, kaart lezen, navigeren en varen met het kompas. Of droogvallen op een zandbank om te gaan zwemmen of wadlopen. Maar daarnaast is het ook mogelijk om aan land activiteiten te ondernemen: een fietstocht op een eiland, een bezoek aan een museum of op Texel of Terschelling naar de disco. Er wordt ook samen eten gekookt: aan boord gaat het leren vanzelf! Veel is er mogelijk en onbekende kwaliteiten komen aan boord bovendrijven tijden de gezamenlijke schoolreis. In overleg is er veel mogelijk!

Vanuit Harlingen naar de sluis in Kornwerderzand voor een IJsselmeertocht richting Enkhuizen of Medemblik. Afhankelijk van de wind kan de volgende dag richting de Friese kust of naar het noorden naar Den Oever gezeild worden. Bij gunstige wind eindigt de dag op Texel in Oudeschild. De volgende dag wordt dan besteed aan het verkennen van het eiland, bv. een fietstocht naar het strand, de duinen, Ecomare of shoppen in Den Burg....Vanuit Texel zijn de Waddeneilanden goed te bereiken. Een mooie lange zeildag, om uiteindelijk op Vlieland en Terschelling de laatste avond te vieren, en de belevenissen van de week de revue te laten passeren.
U kunt er ook voor kiezen om de hele midweek op het Wad te blijven. De eilanden Texel, Vlieland en Terschelling bieden veel afwisseling. Het hoogtepunt is vaak als het schip voor anker gaat en zich laat droogvallen op een zandbank. Wie wil kan van boord en zien wad er allemaal op het wad leeft bij laagwater of voor een korte wandeling over de zeebodem: een bijzondere natuurbeleving.

Weekend verblijven op  de eilanden Vlieland & Terscheling

 

TOP