"Brandarisrace, een actief zeilweekend vol avontuur en gezelligheid."

Zeilweekend Brandarisrace naar Terschelling

Brandarisrace, route Harlingen naar Terschelling

Dit zeilarrangement is een bijzondere zeilbeleving: de ideale combinatie van actief zeilen, natuur, buiten zijn en ontspanning. Een weekend heerlijk uitwaaien en genieten van de gezelligheid aan boord tijdens de Brandarisrace: een  avontuurlijke zeilwedstrijd van Harlingen naar Terschelling die op zaterdag plaatsvindt, zeilervaring is hierbij niet nodig! Er even lekker tussenuit, samen trekken aan de touwen... Alleen, met een vriend(in) of een klein groepje meezeilen naar Terschelling. Geniet van het zeilspektakel, de frisse zeelucht en de Wadden! Vrijdagavond inschepen in Harlingen vanaf 20.30. Zaterdagochtend na het ontbijt, varen we uit, verdelen de taken en hijsen de zeilen. De start vindt plaats op het Kimstergat, bij Harlingen. Er zijn verschillende klassen; grote klippers, kleine klippers, grote en kleine tjalken en visserijschepen(kotters). Ongeveer 80 grote tjalken en klippers nemen deel aan de wedstrijd.

PROGRAMMA WEEKEND BRANDARISRACE

Vrijdag vanaf 20.30 uur inschepen te Harlingen. Na kennismaking met bemanning en racegenoten, wordt de wedstijdroute en andere interessante zeilzaken besproken. Zaterdagochtend na het ontbijt, varen we uit, verdelen de taken en hijsen de zeilen. De start vindt plaats op het Kimstergat, bij Harlingen. Aankomst Terschelling rond 16.00 uur. Zaterdagavond is het een gezellige drukte in de haven van “West”, met aansluitend de prijsuitreiking en het feest in discotheek de Braskoer. Zondag varen alle schepen van de race weer terug: een drukte van belang! En dat alles tegen het decor van de weidse wadden, zandbanken, met hier en daar een verdwaalde zeehond.

Datum en Prijs

  • Brandarisrace 2022:  Vr 20 okt 20.30 uur – Zo 22 okt  16.00 uur
  • Prijs vaartocht € 255,- / garantieregeling €15,- per boeking
  • Inclusief maaltijden za en zo (2x ontbijt, 2x lunch en 1x diner op zaterdag) 
  • Inclusief 3 bemanningsleden, diesel, toeristenbelasting, havengelden, schoonmaak- en boekingskosten
  • Inclusief dekbedden
  • Toeslag alleen in een 2-persoonshut: € 150,-
  • Vertrek- en aankomsthaven: Harlingen
  • Zeilgebied:  Waddenzee, met als bestemming het eiland Terschelling
  • Accommodatie: verblijf  in 2- en 4-persoons hutten,
  • Deelnemers aantal: min 12, max 28 pers.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO-Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden via de volgende pagina: Zeilschip Mars /Garantieregeling 

Via het aanmeldformulier kunt u zich direct aanmelden

Wilt u meer informatie? Stel via het formulier uw vraag of bel direct: 0653456464!

Zeilweekend met Pasen,
Zeiltocht individueel meezeilen met anderen Geniet van het Wad in het voorjaar.

Voorjaar zeilen IJsselmeer
"Hollands licht", zeil-schildertocht langs de historische IJsselmeerhavens

Een weekend Terschelling,
heerlijk uitwaaien naar het eiland .

Creatieve zeilvakantie
Met schilders en fotografen een week zeilen naar Vlieland, Terschelling of Ameland.

Extra info

Maaltijden & drankjes
Tijdens de reis vaart er een kok mee die alle maaltijden verzorgd op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Koffie, thee en kraanwater zijn inbegrepen. Aan boord zijn ook overige drankjes als bier, wijn en fris aanwezig die u aan het einde van de reis met de schipper afrekent. Eet u vegetarisch of heeft u een allergie, dan wordt hiermee rekening gehouden. Wilt u dit dan bij uw reservering kenbaar maken! Wij vragen aan onze gasten een handje mee te helpen met klusjes als tafeldekken, afruimen  en afwassen.

Ligplaats en route naar het schip: Op de website vind u bij route, de exacte locatie waar het schip in Harlingen ligt. Het schip ligt  afgemeerd in de Nieuwe Willemshaven, bij station Harlingen-Haven richting zee, achter de grote loods. Het treinstation is vlakbij, op 500 meter loopafstand.  Het schip is herkenbaar aan de witte romp, witte opbouw en heeft 2 roodbruine masten.

Parkeren:de Haven is goed te bereiken per trein, bus of met de auto. Bewaakte parkeerplaats vlakbij de haven naast de Aldi. Prijs € 6,- per dag (alleen mogelijk om contant te betalen). Openingstijden: 08.00 - 20.00. Adres: Westerzeedijk 7 – 8862 PK te Harlingen. Reserveren via 06-23372947.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden: Bij eventuele ziekte of verhindering uwerzijds,  blijft de reissom of een gedeelte van de reissom verschuldigd. Annuleringsvoorwaarden:  tot 2 maand voor datum 50%,  2 tot 1 maand 75%,  1 maand tot 1 dag voor aanvang 90%. Voor dit risico kunt u een annuleringsverzekering afsluiten. Mochten wij om reden van verhindering of ziekte onzerzijds of bij onvoldoende deelname overgaan tot afgelasten, dan zal het reeds betaalde bedrag aan u teruggestort worden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze reis.

Meezeilreizen 2024

Begin ReisEinde Reis Info zeilreisPrijs MaaltijdenBeschikbaar
za 27 april 11.30 vr 03 mei 14.00 >> Zeiltocht IJsselmeer/ Zuiderzee stadjes
€675,- maaltijden €195,- ja
vr 17 mei 20.30ma 20 mei 16.00 >> Zeilweekend Pinksteren€425,-incl. maaltijden volpensionJa
vr 7 juni 11.00 zo 9 juni 16.00 >> Oerol op Mars - zeilweekend 3 dgn
€325,- ontbijt & lunch tijdens het zeilen op aanvraag
vr 14 juni 15.00 zo 16 juni 16.00>> Oerol op Mars - zeilweekend 3 dgn
€325,- ontbijt & maaltijden tijdens het zeilenja
vr 2 aug 20.30 zo 4 aug 16.00 >>Weekendje meezeilen€295,-incl. maaltijden volpensionja
do 29 aug 15.00 zo 1 sept 16.00Into The Great Wide Open Vlieland€295,- incl. ontbijt ja

Informatie over het zeilschip Mars en het vaargebied.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Vaargebied

Vertrekhaven Harlingen, de poort naar de Waddenzee en voor een zeiltocht naar het IJsselmeer of de Friese binnenwateren.

TOP