Zeiltochten en zeilvakanties

Zeilvakantie op het IJsselmeer

Met jongeren en jeugdgroepen door Friesland

Een zeilvakantie voor jeugdgroepen en verenigingen: een zeiltocht langs IJsselmeerhavens en/of de Waddeneilanden.   Iedere dag onderweg naar een nieuwe bestemming.  7 Dagen vanaf € 210,- p.p.

 

Zeilen is afwisseling, actie, en genieten van de natuur....voor zowel jong als oud een onvergetelijke ervaring. Een zeilvakantie langs de IJsselmeerhavens is een avontuurlijke zeilreis, Het vakantieuitje met de sportvereniging,  jeugdgroep of muziekgroep wordt een belevenis voor iedereen.  Monster aan voor een weektocht over het IJsselmeer...en als extra attractie eindigen we dan op het Waddeneiland Terschelling.

Ook studenten kunnen  met studiegenoten een korte of lange reis organiseren.   Van Amsterdam tot Ameland, alles  is mogelijk. Op het water in Nederland is veel te ontdekken zoals de Hollandse en Friese kust van het IJsselmeer met de vele pittoreske stadjes en havens. Zij vormen altijd een boeiende zeilbestemming.

Zeilen is samen werken en samen genieten. Iedere dag onderweg naar een nieuwe bestemming. Aan boord van dit historische zeilschip  geniet u volop van een heerlijke vaartocht. Een actieve vakantie waarin u zelf het schip zeilt, samen met de schipper en maat.

Veiligheid en comfort aan boord staan voorop. De Mars is een robuust en imposante schip.
Bovendeks biedt de hoge verschansing ieder een beschutte en, vooral met kinderen, een veilige zitplaats. Het interieur straalt een warme en authentieke scheepssfeer uit.

Periode: weektocht van vr 20.00 uur - vr 16.00 uur.
Vertrekhaven: Harlingen

Wij maken graag voor elke groep een programma op maat, en bieden daatbij een variatie aan mogelijkheden.  Wilt u weten wat allemaal mogelijk is?
Neem contact op vraag vrijblijvende een offerte aan voor een zeilweek aan!

VAARROUTE

Met de haven van Harlingen als vertrekpunt, varen we via de sluis van Kornwerderzand naar het IJsselmeer. De historische IJsselmeerhavens als Enkhuizen, Medemblik of de Friesche havens als Makkum of Stavoren vormen een uitstekende bestemming voor een langere zeiltocht of zeilvakantie. Tijdens een vakantie-zeilweek, is er voldoende ruimte voor andere activiteiten aan land  te ondernemen: een fietstocht op een eiland, een bezoek aan een museum of op Texel of Terschelling naar de disco. Er wordt ook samen eten gekookt: Het leven aan boord gaat  vanzelf!
Wind en getijden spelen een belangrijke rol. Samen met de bemanning het schip varen: samen de zeilen hijsen, kaart lezen, navigeren en varen met het kompas. Of droogvallen op het wad om te gaan zwemmen of wadlopen.

Vanuit Harlingen is een combinatie van een IJsselmeertocht met het bezoek aan een waddeneiland als Terschelling op de laatste dag, een afwisselend programma.
U bepaalt samen met de bemanning de koers.  Een combinatie van een Waddentrip met een IJsselmeertocht is een afwisselende formule.
En ´s avonds genieten iedereen weer na van de ervaringen van de dag!

Periode: weektocht van vr 20.00 uur - vr 16.00 uur.
Vertrekhaven: Harlingen

Wij maken graag voor elke groep een programma op maat. Wij bieden een variatie aan mogelijkheden.  Wilt u weten wat allemaal mogelijk is?
Neem contact op vraag vrijblijvende een offerte aan voor een zeilweek aan!

Huurprijs weekend zeilen

Huur schip met schipper bij volledige bezetting (34 personen).
Vertrekhaven Harlingen of in overlegweekend vr 20.00 - zo 17.00: vanaf € 115,- p.p.

  • prijs inclusief havengeld, toeristenbelasting, 2 motoruren p/d en bemanning.
    Exclusief schoonmaakkosten: €120,-

Mogelijkheden catering

Weekendarrangement  met catering.(vr 20.00 - zo 16.00)

  • Prijs: v.a. 25 personen € 195,- p.p.
    20-24 personen: € 235,- p.p.

Catering: 2x uitgebreid ontbijt, 2x lunch en 1x driegangen-diner. Verder koffie, thee en bij de borrel div. borrelhapjes.

Weekend of kort weekend zeilen

De weekendtocht begint zaterdag vanaf ca. 9.00 uur, inschepen vrijdagavond rond 20.00 uur.
Voor een kort weekend vertrekken we op vrijdagmiddag tot zaterdag 1800 uur.

De vaartijd bedraagt min. 4 à 5 uur waarbij we onderweg een omweg maken, langs bijvoorbeeld de zeehonden bank, waar meestal een kolonie zeehonden luieren.  Op zaterdag aan het eind van de middag kan men dan het eiland bezoeken. Een fietstocht door de duinen of naar het strand. In overleg en afhankelijk van het weer gooien we de trossen op vrijdagavond al los.|

Vrijdagavond 20.00 uur: Inschepen. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. U kunt een gezellig avondje aan boord met elkaar doorbrengen in de sfeervolle salon of aan wal gaan om Harlingen te bezoeken.
Zaterdag: Afhankelijk van de wind en het getij bepalen we de bestemming. Waddeneilanden als Vlieland en Terschelling bieden natuur, strand en duinen voor een wandeling of fietstocht. Bij mooi weer is het een bijzondere ervaring om met het schip droog te vallen op een zandbank. Na het diner kunt u het eiland verder ontdekken; de zon onder zien gaan en een gezellige café op het eiland bezoeken.
Zondag: Na het ontbijt hijsen we de zeilen. Lunch aan dek. Misschien ziet U onderweg nog wat luierende zeehonden. Aankomst in de haven van Harlingen rond 16.00 uur.

TOP