Waddenzee schilders

Waddenzee schilders gaan  de Waddenzee en de eilanden ontdekken.

ZOMERTOCHTEN WADDEN:  Samen met anderen zeilen en schilderen, waarbij op meerdere eilanden wordt overnacht (Terschelling, Vlieland en/of Texel). Haven van vertrek en aankomst is Harlingen.
Twee unieke schilderweken te midden van de vergezichten van het wad, de duinen, de eilanden en de havens. De Waddenzee is een wereld van natuur. We beleven dit unieke gebied, door er op uit te trekken tijdens deze actieve vakantie. 's Avonds is het heerlijk nagenieten van een actieve vakantiedag.

Vaartocht langs de kust van Friesland en Noord-Holland

Geinspireerd door de prachtige documentaire "Hollands licht,  over hoe schilders steeds weer geraakt zijn door het steeds wisselende licht op onze waterrijke landschappen, organiseren we  een 5-daagse ontdekkingsreis langs kust van het IJsselmeer. Vijf dagen varen en genieten van het historische landschap en de authentieke havenstadjes rond het IJsselmeer. De afwisseling van zeilen, schilderen en/of fotograferen geeft deze avontuurlijke tocht een extra dimensie.

Zomerweken Wadden

Een 7-daagse Waddenzeiltocht met schilderbegeleiding op het zeilschip Mars. Een echte schildervakantie! Datum: vanaf 23-29 juli

Rivierentocht schilderen

Hersfsttocht door de rivieren van Friesland, vanuit Harlingen via het Lauersmeer naar Groningen.Datum: midweek 16-21 oktober

Een avontuurlijke zomerweek schilderen en zeilen op de Wadden

Een  schildervakantie van 7 dagen met het avontuur van het zeilen op de Wadden. Na kennismaking met de andere opvarenden, gaan de trossen los. Afhankelijk van het getij en weer wordt ons vaarplan bepaald: over de Wadden naar de eilanden Ameland,Terschelling, Vlieland, Texel, met mogelijke een uitstapje naar het IJsselmeer.

Bij goed weer gaan we zeker een keer droogvallen op een zandbank om volledig de weidsheid en de rust van het Wad bij eb te ervaren. Ook blijven we twee dagen in de haven liggen voor de rust van het schildern. We verkennen het eiland en gaan aan de slag met penseel, palet op het papier of doek. Aan het eind van de dag is het dan gezellig genieten met een hapje en een drankje bij het bekijken van elkaars werk.

Schilderbegeleiding door Jan Velthuis (tevens schipper) en Riny Bus.

TOP