Zeiltochten last-minutes.

Zeilvakantie: Een week of midweek individueel aanmonsteren

Een week of midweek individueel aanmonsteren: met anderen meezeilen in Friesland tijdens een echte zeilvakantie.

ZEILVAKANTIE VOOR EEN WEEK OF EEN MIDWEEK

Een ideale combinatie van natuur, buiten zijn en nieuwe mensen leren kennen.
Zeilen is afwisseling, actie, en genieten van de natuur….voor zowel jong als oud een onvergetelijke ervaring.  Voor een avontuurlijke zeilreis,   kunt u zelf aanmonsteren voor een week- of midweektocht over het IJsselmeer en de Waddenzee. Iedereen verheugd zich op de vakantie!. Trek er op uit en bepaal samen met anderen de koers! Van Amsterdam tot Ameland,

Op het water in Nederland is veel te ontdekken. De Hollandse en Friese kust van het IJsselmeer of de Waddenzee met de vele pittoreske stadjes en havens.
Zeilen is samen werken en samen genieten. Iedere dag onderweg naar een nieuwe bestemming. Aan boord van dit historische zeilschip  geniet u volop van een heerlijke vaartocht. Een actieve vakantie waarin u zelf het schip zeilt, samen met de schipper en maat.  Het IJsselmeer met z’n historische stadjes vormt altijd een boeiende zeilbestemming.

ZEILVAKANTIE FRIESLAND: VAARROUTE EN VAARGEBIED

Met de haven van Harlingen als vertrekpunt, varen we via de sluis van Kornwerderzand naar het IJsselmeer. De historische IJsselmeerhavens als Enkhuizen, Medemblik of de Friesche havens als Makkum of Stavoren vormen een uitstekende bestemming voor een langere zeiltocht of zeilvakantie. Tijdens een vakantie-zeilweek, is er voldoende ruimte voor andere activiteiten aan land  te ondernemen: een fietstocht op een eiland, een bezoek aan een museum of op Texel of Terschelling naar de disco. Er wordt ook samen eten gekookt: Het leven aan boord gaat  vanzelf!
Wind en getijden spelen een belangrijke rol. Samen met de bemanning het schip varen: samen de zeilen hijsen, kaart lezen, navigeren en varen met het kompas. Of droogvallen op het wad om te gaan zwemmen of wadlopen.

Vanuit Harlingen is een combinatie van een IJsselmeertocht met het bezoek aan een waddeneiland als Terschelling op de laatste dag, een afwisselend programma.
U bepaalt samen met de bemanning de koers.  Een combinatie van een Waddentrip met een IJsselmeertocht is een afwisselende formule.
En ´s avonds genieten iedereen weer na van de ervaringen van de dag!

 

Periode: weektocht van vr 20.00 uur – vr 16.00 uur.
Midweek: ma 10.00 uur- vr 15.00 uur
Vertrekhaven: Harlingen
Vaargebied: IJsselmeer en Waddenzee

 

Weekend zeilen

Weekend zeilen

 

Ruimte voor tekst voor bv aktiviteiten

 

 

of korte zijbanner

 

Aanbiedingen Last-minutes weekend zeilen >>lees verder
Brochure Catering weekend zeilen

Huurprijs weekend zeilen

Huur schip met schipper bij volledige bezetting (34 personen).
Vertrekhaven Harlingen of in overlegweekend vr 20.00 - zo 17.00: vanaf € 115,- p.p.

  • prijs inclusief havengeld, toeristenbelasting, 2 motoruren p/d en bemanning.
    Exclusief schoonmaakkosten: €120,-

Mogelijkheden catering

Weekendarrangement  met catering.(vr 20.00 - zo 16.00)

  • Prijs: v.a. 25 personen € 195,- p.p.
    20-24 personen: € 235,- p.p.

Catering: 2x uitgebreid ontbijt, 2x lunch en 1x driegangen-diner. Verder koffie, thee en bij de borrel div. borrelhapjes.

Weekend of kort weekend zeilen

De weekendtocht begint zaterdag vanaf ca. 9.00 uur, inschepen vrijdagavond rond 20.00 uur.
Voor een kort weekend vertrekken we op vrijdagmiddag tot zaterdag 1800 uur.

De vaartijd bedraagt min. 4 à 5 uur waarbij we onderweg een omweg maken, langs bijvoorbeeld de zeehonden bank, waar meestal een kolonie zeehonden luieren.  Op zaterdag aan het eind van de middag kan men dan het eiland bezoeken. Een fietstocht door de duinen of naar het strand. In overleg en afhankelijk van het weer gooien we de trossen op vrijdagavond al los.|

Vrijdagavond 20.00 uur: Inschepen. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. U kunt een gezellig avondje aan boord met elkaar doorbrengen in de sfeervolle salon of aan wal gaan om Harlingen te bezoeken.
Zaterdag: Afhankelijk van de wind en het getij bepalen we de bestemming. Waddeneilanden als Vlieland en Terschelling bieden natuur, strand en duinen voor een wandeling of fietstocht. Bij mooi weer is het een bijzondere ervaring om met het schip droog te vallen op een zandbank. Na het diner kunt u het eiland verder ontdekken; de zon onder zien gaan en een gezellige café op het eiland bezoeken.
Zondag: Na het ontbijt hijsen we de zeilen. Lunch aan dek. Misschien ziet U onderweg nog wat luierende zeehonden. Aankomst in de haven van Harlingen rond 16.00 uur.

Offerte

Stel hier uw vraag

Offerteaanvraag formulierOK!
TOP