"Heerlijk uitwaaien op de Wadden en de eilanden."

Weekend individueel meezeilen naar Terschelling

 

Alleen, met een vriend(in) of een klein groepje een weekend meezeilen naar de Wadden!

Geniet van het Wad, de zeelucht, de duinen en het strand.

Dit zeilarrangement is de ideale combinatie van natuur, buiten zijn en nieuwe mensen leren kennen.
Even weg, samen trekken aan de touwen of zonnen aan dek....
In de huiselijke omgeving van het schip word je, door samen zeilen en gezellig samen eten, al gauw een grote familie...

 

Heerlijk weekendje zeilen Wadden,

Op een schip wisselen actie en ontspanning elkaar af, je bent gezellig onder elkaar, hebt alles bij de hand, en komt op de mooiste plekken.  Genieten van het buiten zijn, de prachtige natuur van de Wadden, het avontuurlijke zeilen, sportief bezig zijn. Je deelt ervaringen met elkaar en ontmoet misschien wel nieuwe vrienden.
Onder de deskundige leiding van schipper en zijn maat worden de eerste zeilbeginselen uitgelegd, waarna je samen als volleerde bemanning het schip zeilt. Jong en oud kunnen meehelpen. Na een zeilweekend zul je herboren en met nieuwe energie naar huis gaan. Eerste reis:

Zomerweekend:   Vr 4 augustus 20 uur – zo 6 augustus 16 uur 2017

Programma en dagindeling van het weekendje meezeilen

Vrijdagavond 20.00 uur: Inschepen, ontvangst en kennismaking  met de mede-reisgezellen aan boord. De bemanning stelt zich voor en maakt u wegwijs op het schip. ’s Avonds is er de mogelijkheid om het schilderachtige havenstadje Harlingen te verkennen.

Zaterdag ontbijt. We hijsen de zeilen en zetten koers naar Terschelling of Vlieland. Een avontuurlijke tocht waarbij men volop kan genieten van de ruimte en rust van het waddengebied: droogvallende zandbanken met vogels en misschien wel luierende zeehonden. Eenmaal op het eiland is er de gelegenheid voor het maken van een strandwandeling of een fietstocht door de duinen. ’s Avonds aan boord genieten we van de maaltijd.

Zondag zeilen we na het ontbijt naar Harlingen. een mooie zeildsag, met een lunch onderweg. De kok verzorgt de maaltijden.

 

Datum en Prijs

  • Zomerweekend:   Vr 4 augustus 20 uur – zo 6 augustus 16 uur 2017

  • Brandarisrace:      Vr 14 oktober 20 uur – zo 16 oktober  16 uur 2017

  • Prijs vaartocht : € 195,-
  • Inclusief maaltijden za en zo.
  • Inclusief 3 bemanningsleden, diesel, toer.bel., havengelden, schoonmaak- en boekingskosten
  • Toeslag alleen in een 2-persoonshut: € 125,-
  • Vertrek- en aankomsthaven: Harlingen
  • Zeilgebied:  Waddenzee, Terschelling en Vlieland
  • Accommodatie: verblijf  in 2- en 4-persoons hutten,
  • Deelnemers aantal: min 10, max 28 pers.

Voorjaar zeilen IJsselmeer
"Hollands licht", zeil-schildertocht langs de historische IJsselmeerhavens

Een weekend Terschelling,
heerlijk uitwaaien naar het eiland .

Creatieve zeilvakantie
Met schilders en fotografen een week zeilen naar Vlieland, Terschelling of Ameland.

Meld je je hier aan via het aanmeldformulier!

Voor aanvullende vragen: via het formulier of bel direct: 31-0653456464!

>> Zeilreizen 2017 Begindatum Einddatum Prijs MaaltijdenVrije plaatsen
Weekend Meezeilen
Vr 4 aug 20.00 Zo 6 aug 16.00195,- volpensionbeschikbaar
Brandarisrace - weekend TerschellingVr 13 okt 20.00 uurZo 15 okt 17.00 uur215,- volpensionbeschikbaar
Herfsttocht rivieren Friesland-Groningen zo 15 okt. 20.00 uur vr 20 okt. 14.00 uur395,- 145,-beschikbaar
zeilreizen 2018
3 dagen Zeilen met Pasen
Vr 14 april 2018Ma 17 april 2018185,-80,-beschikbaar
6 dagen varen en schilderen IjsselmeerZo 17 april 2018Vr 22 april 2018395,-145,-beschikbaar
Oerol 2016vr 9 juni 2018Zo 18 juni 2018zie website incl, ontbijtbeschikbaar
5-Daagse meezeiltocht
Vr 10 aug 12:00 Di. 14 aug 15:00 550,- volpensionbeschikbaar

Extra info

Boordkas Tijdens de reis zorgt de kok voor alle maaltijden op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Hiervoor betaalt u naast de vermelde reissom een ‘boordkas’ contant aan boord. Aan boord zijn dranken aanwezig die u aan het einde van de reis met de schipper afrekent. U kunt zelf geen dranken mee aan boord nemen.

Maaltijden,  dieët en corvee Alle maaltijden evenals  koffie en thee  worden verzorgd door een kok.  Eet u vegetarisch of volgt u een speciaal dieët, dan wordt hiermee rekening gehouden.  Wilt u dit dan bij uw reservering kenbaar maken! Wij vragen aan de gasten,  een handje mee te helpen met klusjes als tafeldekken,  afruimen  en afwassen.

Inclusief Verblijf aan boord Schipper, maat en kok Havengelden en toeristenbelasting Brandstofkosten Lunch, ontbijt en diner

Exclusief Activiteiten aan land / excursies Handdoeken en beddengoed: Slaapzak zelf meenemen- linnenpakket te huur aan boord voor € 15,- / handdoekenset € 2,50 Reis- en annuleringsverzekering Drankjes aan de bar aan boord.

Ligplaats en route naar het schip: Op de website vind u bij route, de exacte locatie waar het schip in Harlingen ligt. Het schip ligt  afgemeerd in de Nieuwe Willemshaven,  bij station Harlingen-Haven richting zee, achter de grote loods. Het treinstation is vlakbij, op 500 meter loopafstand.  Het schip is herkenbaar aan de witte romp, witte opbouw  en heeft 2 roodbruine masten.

Parkeren De Haven is goed te bereiken per trein, bus of met de auto. Bewaakte parkeerplaats vlak bij de haven. Info bij aankomst aan boord. Parkeren Mars (afstand 500 m)   reserveren tel. 06-23372947

Betalings- en annuleringsvoorwaarden: Bij eventuele ziekte of verhindering uwerzijds,  blijft de reissom of een gedeelte van de reissom verschuldigd. Annuleringsvoorwaarden:  tot 2 maand voor datum 50%,  2 tot1 maand 75%,  1 maand tot 1 dag voor aanvang 90%. Voor dit risico kunt u een annuleringsverzekering afsluiten.  Mochten wij om reden van verhindering of ziekte onzerzijds of bij onvoldoende deelname overgaan tot aflasten, dan zal het reeds betaalde bedrag aan u teruggestort worden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze reis.

Informatie over het zeilschip Mars en het vaargebied.

Zeilschip Mars

De reis met de Mars was een feest! Zeilen met volle wind en droogvallen op de Richel zijn hoogtepunten. Geen dag is hetzelfde!

Het Interieur

Een comfortabel en luxe ****zeilschip. Hier beleeft u een gezellige tijd! Vanuit de grote salon hebt u vrij uitzicht naar buiten.

Vaargebied

Vertrekhaven Harlingen, de poort naar de Waddenzee en voor een zeiltocht naar het IJsselmeer of de Friese binnenwateren.

Route en vertrekhaven Harlingen.


zeilschip Mars, zeilen waddenzee weergeven op een grotere kaart

TOP